Música

TORROELLa de montgrí

J.C.L

El festival que ‘dicta’ l’estiu

El Festival de Torroella de Montgrí és una de les tres cites amb la música clàssica més destacades que cada estiu tenen lloc a l’Empordà. El fil conductor d’aquesta edició serà Torroella dicta, partint de l’Aurea dicta de Lucreci, un compendi de sentències que el 1960 van editar a la Bernat Metge, com el concert inaugural de Jordi Savall, el 2 d’agost a l’auditori Espai Ter, titulat Les rutes de l’esclavatge. Aplegarà 27 músics, tres recitadors d’arreu del món i una conferència d’introducció a càrrec de Manuel Forcano.

Un altre dels concerts destacats és el que tindrà lloc el 9 d’agost a l’església de Sant Genís, el Concert a la memòria d’Ernest Lluch, a càrrec de La Grande Chapelle, que interpretarà obres de l’olotí Antoni Soler i de Scarlatti. Altres concerts imprescindibles són la cita anual amb Joaquín Achúcarro, que ja té 87 anys i no falla mai; l’Amsterdam Baroque Orchestra & Choir; el duet format per Fabio Biondi i Giangiacomo Pinardi; el trio Forma Antiqva; la Camerata Royal Concertgebouw Orchestra; el jove Cosmos Quartet; el quintet La Vaghezza... A més d’un espectacle de dansa de Mal Pelo.

FESTIVAL DE TORROELLA DE MONTGRÍ
1-19 d’agost
www.festivaldetorroella.cat/ca/programacio.html


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.