la crònica

Perejaume i Albert Roig: poesia d'ahir, d'avui i de sempre

Les muntanyes i el riu. Aquests van ser els temes principals dels poemes de Perejaume i Albert Roig, que ahir van oferir en un espectacle de petites dimensions al Centre d'Interpretació de Pinell de Brai, Les Veus del Front. Tot i que finalment hi va faltar la música de Carles Santos (a l'inici de l'acte es va anunciar la seva absència), les veus de Perejaume i Roig van crear un ambient intimista, de proximitat i de reflexió que només es va veure torbat pel so d'algun mòbil i l'entrar i sortir d'alguns assistents.

Amb les lletres com a protagonistes, durant l'espectacle Sol i soldó, que s'emmarca dins la mostra d'espectacles organitzats pel Comebe, es va exaltar la natura i la seua relació amb l'ésser humà i les seues memòries i vivències. També hi va haver lloc per la poesia de grans autors, com ara Narcís, de Rainer Maria Rilke, tot i que no deixava de ser pròxima per la seua referència al riu.

Cap al final de l'espectacle, la poesia del tortosí Albert Roig, a més, va tenir el seu punt de crítica i reivindicació del territori. Roig va llegir un poema de l'any 2003 en forma de diàleg que va escriure quan la gent de les Terres de l'Ebre va lluitar per evitar el transvasament, tot criticant els alcaldes que el defensaven i el president de la Generalitat del moment. Ahir, però, Roig va adaptar el text, «de plena actualitat», a la lluita contra el cementiri nuclear i el diàleg entre un nen (els alcaldes) i un pare (els presidents o cap de partit) va ser una denúncia contra la posició de l'alcalde d'Ascó, Rafel Vidal, i el seu cap de partit, Artur Mas. La lectura d'aquest poema i el seu esperit crític va fer arrencar uns somriures entre el públic, còmplices de la ironia utilitzada per l'autor.

Amb tot això, l'espectacle va deixar un bon gust de boca als assistents, que tot i que no van poder escoltar Carles Santos, van marxar amb cares de satisfacció. Els poemes que es van dir a Pinell eren d'avui, d'ahir i de sempre, i potser això va ser el que va fer connectar els artistes amb el públic. Ara, el proper i últim espectacle d'aquesta mostra que ha convertit els espais de la Batalla de l'Ebre en escenaris per a la cultura, serà dissabte vinent, amb l'actuació de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, a l'espai històric del Poble Vell de Corbera d'Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Mor l’arquitecta i artista Anna Pont als 48 anys

barcelona
CINEMA

L’In-Edit portarà films sobre Blur, Die Antwoord, The Black Keys i Brian Jones

BARCELONA
ARTS ESCÈNIQUES

Arrenca l’Escena Geminal amb una jornada de vi, música i dansa a l’Alt Camp

ALCOVER
ARTS ESCÈNIQUES

Temporada Alta avança deu espectacles nous i anuncia les vuit subseus

GIRONA
TEATRE

La companyia gironina El Salón de los Invisibles portarà l’obra ‘Popol Vuh’ a Chiapas

Girona
música

Motis farà esclatar el febrer xilè a Porta Ferrada

sant feliu de guíxols
Guillem Albà
Artista escènic. Debuta avui al Grec, de semidramàtic, a ‘Tota questa por que tinc ara’

“Hem actuat abans a la Xina que a Martorell”

Barcelona
Música

Biel Martí, des del país de les flors

barcelona
DANSA POPULAR

El Franquesa estrena una coreografia sobre Joan Miró

BARCELONA