Gandia celebra l'aniversari de la primera pedra de la seua universitat

El fet que Gandia commemore amb tant entusiasme el V Centenari del Naixement de Francesc de Borja és, entre altres motius, per les obres que aquest gandià de naixement va fer per la seua ciutat. I una de les més importants va ser, sens dubte, la creació de la Universitat de Gandia, la primera universitat jesuítica del món, que dimecres va complir 464 anys des de la col·locació de la seua primera pedra.

És per això que Gandia ha preparat una jornada especial aquest dissabte per tal de commemorar una fita tan important i en la que Francesc de Borja va jugar un paper fonamental. El director del gabinet de Polítiques Culturals, Antoni Durà, el director del CEIC Alfons el Vell, Gabriel Garcia Frasquet, i el pare escolapi Enric Ferrer i Solivares, han presentat en roda de premsa la programació d'aquests actes.

Sens dubte, un dels elements més cridaners de la programació d'aquest dissabte és la presència de 18 sbandieratori arribats des de Florència. Es tracta d'un mena d'abanderats que realitzen malabars amb unes grans banderes. Aquests sbandieratori passejaran pels carrers del centre des de les 17.30 hores fins arribar a la plaça de l'Escola Pia. Allí realitzaran un espectacle fins les 18.30 hores, quan es realitzarà una visita virtual per l'antiga Universitat.

Aproximadament a les 19 hores i al claustre de l'edifici de l'Escola Pia, tindrà lloc una xicoteta representació teatral a càrrec de Josep Enric Grau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.