cultura

Els escolars enceten el festival de curtmetratges Fic-Cat

La projecció de films produïts per alumnes de primària i secundària de diferents centres educatius del país va inaugurar ahir la tercera edició del Festival Internacional de Curtmetratges en Català (Fic-Cat), que fins diumenge té lloc al Casino Municipal de Roda de Berà. Ahir mateix es van estrenar els treballs de pixil·lació realitzats als tallers de creació que el Fic-Cat i la secretaria de Joventut de Tarragona han ofert als alumnes de secundària.

Durant el certamen es podran veure més de 45 creacions audiovisuals, dividides en les diferents categories a concurs: curtmetratges, documentals, videoclips, centres educatius i Jove 48 hores. L'entrada és gratuïta. Avui, les projeccions començaran a les cinc de la tarda amb un passi dedicat als documentals.

Dissabte, els organitzadors del Fic-Cat retran un reconeixement públic a la trajectòria professional i personal del director de cinema Ventura Pons, que assistirà a l'acte acompanyat per les actrius Maria Molins i Mercè Pons. Tot seguit, es projectarà el seu darrer llargmetratge A la deriva (2008).

L'actor Fermí Fernández serà l'encarregat de conduir l'acte de cloenda del festival (diumenge, a les set de la tarda). També es preveu l'assistència d'Ernest Benach, president del Parlament de Catalunya. Els membres del jurat, que lliuraran els premis, són les actrius Montserrat Carulla, Anna Barrachina i Sílvia Aranda, el músic Joan Reig, el cineasta Jesús Monllaó i el publicista Jordi Folck.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.