Música

Vinnie Kairos lliga Nova Cançó i rap a través d’Espriu

El raper i activista del ‘hip-hop’ presentarà el seu disc ‘Sinera’ dissabte al teatre del barri de Sant Narcís

Vinnie Kairos és raper, activista i pedagog del hip-hop, però no va néixer al Bronx, sinó a Arenys de Mar, i això explica la raó de ser del seu primer àlbum, Sinera –disponible a Spotify i altres plataformes–, que presentarà dissabte en un concert amb l’instrumentista L’Home Estàtic al Teatre de Sant Narcís (20 h), dins del cicle A prop i d’una jornada de hip-hop amb altres artistes com ara Mad Phi. “Volia simular què hauria passat si el hip-hop hagués nascut aquí i no als Estats Units. De fet, la base del hip-hop van ser els discos de soul i funk que els primers rapers havien trobat a cals seus pares i avis. I a casa dels meus jo hi vaig trobar sobretot discos de la Nova Cançó”, explica Kairos, dinamitzador cultural de l’Estació Espai Jove de Girona. “El rap i la Nova Cançó són dos mons aparentment diferents, però tenen coses en comú, com ara la protesta.”

Aquest disc, escrit, produït i mesclat per ell i masteritzat per Xavi Lek, s’obre amb una Intro que és “una aglomeració de tota la música catalana” que l’ha inspirat”, des de Raimon i Ovidi fins a Peret i Rosalía. Després arriben 381, Gota a gota, Origami, Nasir –una desconstrucció d’Helena de Serrat–, Dubtes o Lars von Trier, un tema fet a partir del Pols d’El Petit de Cal Eril i inspirat en el film Antichrist, de Von Trier, “una reflexió sobre la mort, que és també un tema recurrent en Espriu”. Kairos recorda les connexions entre el poeta i la Nova Cançó: referents que a ell li serveixen per construir cançons amb el seu propi imaginari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.