Els nous treballs arqueològics a la Ciutadella de Roses posen al descobert 1.300 m2 de la vila medieval
El projecte s’ha desenvolupat en els dos extrems del Carrer Major
L’Ajuntament, que ha finançat i encarregat les excavacions, destaca que aquesta campanya suposa un “salt qualitatiu important”
Els nous treballs arqueològics que s’han fet durant els mesos d’agost i setembre a la Ciutadella de Roses (Alt Empordà) han posat al descobert 1.300 m2 més de la vila medieval.
El projecte s’ha concentrat en analitzar la trama urbana dels dos extrems del carrer Major. D’una banda, s’ha estudiat la zona més propera al monestir de Santa Maria i de l’altra la part meridional a tocar de les muralles.
La campanya ha permès descobrir una part important de dos dels principals carrers de la població que comunicaven la zona del port amb el monestir de Santa Maria, a més d’una part important de les illes de cases situades entre els dos carrers.
Es tracta d’uns treballs encarregats i finançats per l’Ajuntament de Roses i dirigits per la Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni de la Universitat de Girona (UdG).
L’estudi suposa la continuació d’una estratègia d’excavació que té com a finalitat recuperar l’urbanisme de la vila.
Des del consistori consideren que aquesta campanya suposa un “salt qualitatiu important” tant en el coneixement de la història i evolució de la vila medieval de Roses, com en el valor patrimonial de l’espai.