cultura

Els treballs de recuperació dels Banys Àrabs de Llíria costaran 433.000 euros

L'Ajuntament ha adjudicat les obres d'excavació i restauració que començaran al llarg d'aquest estiu

La junta de govern local de Llíria ha adjudicat les obres d'adequació i posada en valor dels banys àrabs per un valor de 433.000 euros que seran costejats a través de les ajudes del programa Ruralter-Paisaje per a la recuperació d'espais patrimonials i turístics del medi rural.

Els treballs, que està previst que comencen aquest estiu, preveuen l'excavació total del jaciment, fins a trobar el paviment original, cosa que permetrà datar cronològicament els diversos elements que s'hi troben: alcoves, piles, safarejos, escales, etc.

En una segona fase s'incidirà en la posada en valor del jaciment, integrant-lo en l'edifici ja existent i dotant-lo d'accessibilitat, zona expositiva, miradors, espai cultural i d'utilitats diverses, segons ha informat l'Ajuntament.

L'actuació en els banys àrabs, que té un termini d'execució de sis mesos, suposarà també la conversió en zona per a vianants del carrer Andoval, amb la recuperació del traçat original, i que servirà d'accés al jaciment.

El regidor de Patrimoni i Turisme, Miguel Cortés, ha destacat que aquestes obres «serviran per a recuperar un magnífic exemple d'arquitectura civil d'època islàmica que forma part de l'important llegat històric de la nostra ciutat».

A més, ha dit, «contribuirà a la revitalització del barri de Reixuixena amb la potenciació d'aquest lloc d'interés turístic».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia