Cinema

Rodatge a Girona

Els hereus de la seu i de ‘Joc de trons’

Ahir va arrencar a Girona el rodatge de la sèrie de Netflix ‘Els hereus de la terra’, continuació de ‘La catedral del mar’

Més d’un centenar d’extres roden escenes d’un relat ambientat a la Barcelona medieval

Han passat més de cinc anys, del rodatge més important que ha tingut lloc a Girona. Parlem, és clar, de Joc de trons, la sèrie que més impacte ha tingut mai en la televisió (com l’entenem avui dia) i de la qual es van filmar un bon grapat de seqüències de la seva sisena temporada al Barri Vell de la ciutat. Si bé aleshores el patrimoni arquitectònic va servir de base per recrear un món que fusiona allò fantàstic i allò medieval, ara una altra sèrie amb un pressupost més modest ha escollit tornar a Girona per aprofitar les mateixes localitzacions i, en el seu cas, sí evocar el món medieval com ens imaginem o almenys en un sentit més versemblant al que va poder ser.

Es tracta d’Els hereus de la terra, la continuació de La catedral del mar i novament adaptació televisiva del bestseller d’Ildefonso Falcones, que en aquesta ocasió té, a més de la producció d’Atresmedia, TV3 i Diagonal TV, la del totpoderós Netflix, un segell que garanteix si més no una major repercussió mediàtica que no pas la seva predecessora. La sèrie està protagonitzada en els papers principals per Yon González, Michelle Jenner, Elena Rivera, Rodolfo Sancho i Pere Arquillué, un repartiment clarament destinat a atraure audiències nacionals i estatals.

A diferència del rodatge que va paralitzar fa mitja dècada la ciutat, en aquest no ha calgut: la ciutat ho està, de paralitzada (bé, el país i el món sencer també). Només calia acostar-se al set de rodatge i comprovar com de desèrtic estava el Barri Vell, amb la majoria de comerços amb les persianes baixades i amb els turistes desapareguts del mapa, només algun passavolant treia el nas. Potser per això les mesures de vigilància habitualment hermètiques i intransigents eren més laxes –almenys al principi, després com sempre ja han sortit els típics espanta-paparazzi– i vam poder apropar-nos al set de rodatge, que ahir va arrencar al voltant de la catedral –del mar, aquí no– i la zona dels Banys Àrabs, on estaven aplegats més d’un centenars d’extres abillats com nobles, cavallers, clergues i pagerols en el que aparentava ser l’enregistrament d’una cerimònia religiosa, amb cavalls inclosos. Bé, també s’hi podia apreciar una àliga com la que presideix el bestiari i la imatgeria de la ciutat i que des de fa segles ha ballat amb els personatges il·lustres que la visiten. Un dels aspectes més curiosos era comprovar com en tot moment, un cop es deia “talleu!”, tothom es col·locava la mascareta automàticament. “Deu ser que quan es roda el virus no ataca”, deia algú que observava l’acció.

A la pregunta dels curiosos a l’equip de filmació de per què els barraven el pas, se’ls informava que es tracta d’un rodatge d’una sèrie, com si fos un bé comú: “Sap greu, però dona vida.” A la nova pregunta gens ingènua de “com Joc de trons?”, la resposta ja era més sincera i amb un to més lacònic: “Ja ens agradaria.”

Dit això, ahir s’estava muntant un mercat medieval a la plaça dels Jurats que, pendent que avui s’hi rodi, riu-te’n tu de les quatre paradetes que van muntar els d’HBO davant dels Banys Àrabs en aquella ocasió. Tot sigui perquè el barri de la Ribera al voltant de Santa Maria del Mar i la Barcelona de 1387 llueixin. A la pantalla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.