cultura

Xàbia viu les seues festes d'estiu de Moros i Cristians

Els dies grans arribaran el pròxim cap de setmana amb les desfilades de les tretze filades mores i cristianes.

Aquest cap de setmana, Xàbia ha donat el tret d'eixida a les festes de Moros i Cristians. Fins a diumenge que ve, 18 de juliol, tradició, cultura, pólvora i colorit s'entremesclen per a donar forma a una de les festivitats més espectaculars i que s'ha convertit en un atractiu turístic més del municipi.

El dijous, les festes de Moros i Cristians entren en els seus dies grans amb l'ofrena en honor a Sant Jaume i amb l'emblemàtic desembarcament de les tropes mores en la platja de la Grava. Un esdeveniment que tindrà lloc a les 21.30 hores i que anirà seguit per la rendició del castell cristià que serà recuperat el divendres amb la reconquesta.

I serà durant el cap de setmana quan les comparses prenguen els carrers per a desfilar davant la mirada de milers de persones que sempre es congreguen per a gaudir de la vistositat d'aquestes festes. El dissabte, a les 20 hores, donarà començament la desfilada amb les sis filaes cristianes que precediran a les set del bàndol moro. Tancarà la desfilada els dos dies la filada Baharis, desplegant el seu gran boato en la vetllada del diumenge. Dia en que a més de la tradicional entrada de bandes, a les 19 hores, tindrà lloc la setena edició de la Trobada de Bandes, que sota la batuta de Rafael León, interpretaran juntes el pasdoble Xàbia. Ja després, la desfilada de gal·la i el tir del castell de focs artificials posaran fi a les festes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia