Llibres

‘La dona de la seva vida’, de Xavier Bosch, i ‘A cor obert’, d’Oriol Mitjà, els llibres que s’han venut més aquest Sant Jordi

‘Consumits pel foc’, de Jaume Cabré, i ‘Tàndem’ de Maria Barbal, han estat la segona i tercera novel·les més sol·licitades en català

‘Sira’, de María Dueñas, i ‘El humor de mi vida’, de Paz Padilla, són les obres de ficció i no ficció més venudes en castellà

El Gremi de Llibreters preveu superar el milió d’exemplars venuts en una diada encara marcada per la pandèmia

Xavier Bosch, amb La dona de la seva vida (Columna Edicions), i Oriol Mitjà, amb A cor obert (Columna Edicions), han estat els autors més reeixits de ficció i no-ficció en català, respectivament, aquesta diada de Sant Jordi, segons la Cambra del Llibre de Catalunya.

En català, completen els cinc primers llocs del rànquing de ficció Consumits pel foc (Proa), de Jaume Cabré; Tàndem (Ediciones Destino), de Maria Barbal; L’home que va viure dues vegades (Columna Edicions), de Gerard Quintana, i Canto jo i la muntanya balla (Anagrama), d’Irene Solà.

A banda del llibre d’Oriol Mitjà, els més venuts de no-ficció en català han estat Paraules d’Arcadi (Angle Editorial), d’Arcadi Oliveres; El dia que vaig marxar (Univers Llibres), d’Albert Om; Les hores greus (Símbol Editors), de Quim Torra; i L’armadura del rei (Ara Llibres), d’Albert Calatrava, Eider Hurtado i Ana Pardo.

Sira (Editorial Planeta), de María Dueñas, encapçala la llista dels més títols més demandats de ficció en castellà, seguida d’Independencia (Tusquets Editores), de Javier Cercas; El juego del alma (Suma de Letras), de Javier Castillo; Transbordo en Moscú (Seix Barral), d’Eduardo Mendoza, i El arte de engañar al Karma (Suma de Letras), d’Elísabet Benabent.

El humor de mi vida (Harper Collins), de Paz Padilla; El infinito en un junco (Siruela), d’Irene Vallejo; En tierra de Dioniso (Acantilado), de María Belmonte; Niadela (Errata Naturae Editores), de Beatriz Montañez, i La armadura del rey (Ara Llibres), d’Albert Calatrava, Eider Hurtado i Ana Pardo, han estat els títols de no-ficció en castellà més triats pels lectors.

Els cinc títols més venuts de literatura infantil i juvenil en català han estat Gràcies. Història d’un veïnat (Animallibres Editorial), de Rocio Bonilla Raya; Sant Jordi i el drac. Minipops (Combel Editorial), de Meritxell Martí Orriols; Sant Jordi de les Galàxies (Combel Editorial), de Jaume Copons Ramon; Etiquetes, (Bindi Books), de Joan Turu Sánchez, i Parla bé, collons (Montena), de La Incorrecta.

En aquesta mateixa categoria, els més triats en castellà han estat El campamento (Editorial Planeta), de Blue Jeans; Exi. Bienvenidos a Glitch Cityt (Editorial Planeta), d’Exi; Los Compas y la maldición de Mikecrack (MR Ediciones), Mikecrack, El Trollino y Timba Vk; Trolardy y el pan dorado (Mr Ediciones), Trolerotutos y Hardy; i Los Compas escapan de la prisión (MR Ediciones), Mikecrack, El Trollino y Timba Vk.

Segons la nota de premsa que ha fet pública el Gremi de Llibreters, la diada ha anat “millor del que s’esperava”. L’entitat calcula que s’ha assolit un 75% de les vendes del 2019, abans de la pandèmia. Les xifres definitives no se sabran fins a la setmana vinent però el Gremi estima que se superi el milió d’exemplars venuts.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia