cultura

El curs internacional de música de Xàbia fa 25 anys

Hi participen músics de fins a 13 nacionalitats diferents i inclou un cicle de concerts que tindrà lloc del 20 al 25 de juliol

Es consolida a Xàbia com tot un referent de reconegut prestigi dins del panorama musical tant nacional com internacional «Música a l'estiu», que en aquesta ocasió fa la vint-i-cinquena edició. Aquest curs internacional de música, que es complementa amb un selecte cicle de concerts a l'aire lliure i que tindrà lloc del 20 al 25 de juliol en la plaça del Conservatori de Música, congrega cada estiu a nombrosos músics arribats de tot el món.

Per a la regidora de Cultura, Francesca Gil, «Música a l'estiu» constituïx un projecte “molt consolidat i tot un repte», ja que amb els seus 25 anys de vida, ha aconseguit que Xàbia tinga una gran repercussió internacional i s'haja convertit en punt de trobada de músics i professors del més alt nivell.

A la seua notòria qualitat musical se suma també l'elevat índex de participació que any rere any va en augment, segons ha confirmat el responsable del Patronat Municipal de Música i Dansa. En aquesta edició, que dóna començament dilluns 19 de juliol, hi ha 82 alumnes inscrits i procedeixen de fins a 13 nacionalitats diferents com Austràlia, Argentina, Alemanya, Itàlia, Finlàndia, Holanda o Japó. A més, per primera vegada, el certamen acull a una alumna de Palmela, poble portuguès agermanat amb Xàbia, per a qui constituïx «una il·lusió» perquè veu en l'agermanament entre ambdues poblacions una raó per a compartir cultura a més d'una relació d'amistat.

El curs, dirigit pel famós oboeista Thomas Indermühle, contarà, com és habitual, amb prestigiosos mestres com Vicens Prats (flauta), José Luís Estellés (clarinet), Will Sanders (trompa), David Tomás Realp (fagot), Pilar Fontalba (oboè), i els concertistes Eriko Takezawa i Amedeo Salvato (piano).

Però el moment per al delit del públic arribarà amb el cicle de concerts que tindrà lloc des del 20 al 25 de juliol. Els recitals se celebraran a les 22.30 hores i repeteixen ubicació, la plaça del Conservatori de Música de Xàbia, un espai triat per les seues dimensions i per la sonoritat que oferix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia