Música

L’organització del Cruïlla qualifica “d’èxit total” l’edició del 2021

Herreruela assegura que “Barcelona torna a ser el centre del món de la música en viu”

Els tests previs han detectat fins ara 285 positius entre més de 46.000 assistents

El director del Cruïlla, Jordi Herreruela, ha qualificat “d’èxit total” del festival aquest 2021, tot i que s’ha celebrat en un moment “molt complex per la salut pública”.

“Barcelona torna a ser el centre del món pel que fa l’organització d’esdeveniments i la música en viu “, ha proclamat Herreruela.

El director del festival ha afirmat que estan “orgullosos i contents” i ha reivindicat que poden treure pit de com s’ha desenvolupat el certamen perquè tot ha anat com “una seda”.

El Cruïlla ha detectat aquest dissabte 65 positius entre 14.910 assistents fins a les nou de la nit en la tercera i última jornada del festival. Herreruela ha explicat que dels 12.905 testos d’antígens realitzats dijous es van detectar 126 positius i dels 18.384 fets el divendres en van sortir 94 positius. Per tant, a falta de conèixer les dades definitives d’aquest dissabte, els tests previs a l’entrada al recinte han permès detectar 285 positius d’entre 46.199 assistents.

Herreruela ha explicat que cada positiu té una possibilitat de contagi d’entre 10 i 15 persones. “Ara portem 250 casos [en el moment de fer les declaracions] i, per tant, hem aturat la propagació de 2.500 i 3.000 casos. Som un element de reducció en la propagació de la pandèmia i d’això n’hem d’estar orgullosos”, ha assegurat.

El responsable del festival ha detallat que la taxa de positius de dijous va ser de l’1%; la de divendres, del 0,5%, i aquest dissabte ha estat del 0,35%. Ha comentat que dijous tenien el percentatge de públic jove més alt amb un 32% per sota de 30 anys; divendres, al 16% i dissabte, el 13%. “Quan arribem a un públic més jove, la taxa de positius és més alta”, ha constatat. I ha remarcat que a mesura que es fan més cribratges els resultats milloren.

Dins dels positius que han detectat, el 38% són menors de 25 anys; el 26%, entre 25 i 30 anys; el 26% entre 30 i 40 anys i el 10% és major de 40 anys. El 53% són de Barcelona.


La música en directe no és el problema
Herreruela ha apuntat que davant el virus es pot tenir l’actitud d’aturar l’activitat i confinar-se, però s’ha provat durant un any i mig que és un “model fallit”. Per contra, des del Cruïlla s’han posat a disposició de les administracions per ser un col·laborador i un protagonista: “Aquest Cruïlla és el més clar exemple del que és aquesta col·laboració, un exemple del que és unir ciència i cultura”.

Ha defensat que han seguit les indicacions de la comunitat científica i han col·laborat amb l’administració pública i definit “uns protocols d’accés, estrictes i rigorosos que han funcionat com un rellotge”. Ha recordat que des de Salut els van demanar que fossin rigorosos i ha subratllat que ho han estat.

L’organització facilitarà a l’administració totes les bases de dades i es farà un seguiment posterior al festival per treure conclusions de com ha funcionat.

En aquest sentit, ha dit que si es demostra que “això no ha funcionat”, estaran “encantats de parlar-ne i revisar-ho”. I és que segons ell, per arribar al protocol final cal recórrer  un camí que s’està descobrint i tocarà aprendre, equivocar-se i millorar.

 “Cap onada no l’ha causat la música en directe, no som culpables, tot i que se’ns ha senyalat des del primer moment i se’ns continua senyalant. Cap de les cinc onades anterior les ha generat la música en directe i volem ser la solució”, ha sentenciat.

Pel que fa l’ús de mascaretes, Herreruela creu que hi ha hagut dificultats i confusió al respecte però no dins del festival, sinó que en el conjunt de la societat, “el fet de no portar mascareta a l’exterior i portar-la a l’interior, fa que sigui més complicat que el públic compleixi la normativa. L’organització calcula que el nivell de compliment de l’ús de la mascareta deu estar al voltant del 70%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia