cultura

Crítica

música

‘Moving, Cap Roig is moving'

Per ser-vos sincer, i abans que llegiu aquest escrit, us diré que era la primera vegada que anava a un concert de Macaco. D'ell només n'havia escoltat un parell de cançons: Moving i Corren, en la qual Macaco col·labora amb Gossos en el disc Oxigen d'aquest grup. Per tant, el concert de dimarts era una provatura, i la veritat és que va ser una grata sorpresa.

Els organitzadors de l'espectacle ja es podien haver estalviat els seients, perquè el públic es va entregar tant que feien retronar les estructures de les grades de tant saltar i repicar de peus. El cert és que el públic va fer seva la lletra de la cançó Mensajes del agua: “Com una marea de gent, tots diferents, i remant al mateix compàs”. L'energia que desprèn Macaco es va contagiar de seguida, amb els primers compassos de Puerto presente. La bandera blava i groga, que significa en llenguatge mariner “Vull comunicar-me”, va ser un missatge constant en tot el concert. Dedicatòries a familiars, amics i el públic en general; proclames musicals proecologistes i en favor de la solidaritat i la convivència de la humanitat. Però el missatge més clar i contundent anava dirigit cap al present, l'aquí i l'ara, perquè el futur tan sols són somnis i, com diu el savi, i com recorda Macaco: “La vida és allò que passa mentre tu fas altres plans”. En aquest sentit, Macaco recorda els seus inicis, quan tocava al metro de Barcelona, i agraeix que el boca-orella l'hagi portat fins on és ara. Em queda molt per descobrir de Macaco, i ho faré Aquí, ahora.

Macaco
Lloc i dia: Festival Jardins de Cap Roig, dimarts 10 d'agost


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.