Adéu del món cultural a Ramon Muntaner
La seu de la SGAE obre les portes per donar l’últim adeu al cantautor, que va morir dijous als 71 anys
El món cultural català, especialment el musical i teatral, s’ha acomiadat aquest dissabte del cantautor Ramon Muntaner, que va morir dijous als 71 anys. La seu de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) ha obert les portes durant tota la tarda per tal de donar l’últim adéu a qui va ser el director de l’entitat. Des de primera hora hi ha hagut un degoteig de familiars i amics que s’han desplaçat fins a la sala habilitada al Passeig de Colom de Barcelona. Entre els assistents s’hi ha pogut veure l’activista i promotor musical Fede Sardà; el director del Barnasants, Pere Camps; l’actor i fundador de la companyia La Cubana, Jordi Millan o la directora del Canet Rock, Gemma Recorder, entre altres.
Aquest diumenge la seu de la SGAE també acollirà un acte privat exclusivament per a la família i les seves amistats més properes.
Reconegut i recordat per la seva faceta com a autor fonamental en la història de la cançó a Catalunya, Muntaner va ser el director de la SGAE a Catalunya i Balears des del 1996. Nascut el 29 de setembre de 1950 a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), va ser compositor, lletrista i també autor dramàtic. És autor de nou discos enregistrats, trenta músiques per a teatre, quatre curtmetratges, quatre llargmetratges i setze programes i sèries de televisió.
Muntaner va musicar els textos de diversos poetes catalans i va ser el primer en dedicar un disc integrament a Miquel Martí i Pol, ’Presagi’, del 1976. Destaquen els seus discos ’Veus de lluna i celobert’, del 1979; ’Balades i cançons’, del 1980, i ’El pas del temps’, del 1982. També és de destacar la composició de la música per a obres teatrals i pel·lícules com ’La plaça del Diamant’, de Francesc Betriu, o ’La teranyina’, d’Antoni Verdaguer.