Cinema

Crítica

cinema

Sobre l’estupidesa

Després de la quinzena d’exhibició en sales cinematogràfiques prèvia a la difusió a través de la plataforma digital, No mires arriba (Don’t look up) és un gran èxit de Nadal a la plataforma Netflix. Un cop va abandonar les comèdies esbojarrades amb Will Ferrell, seguint, doncs, el camí de La gran apuesta, sobre els espavilats que van aprofitar-se de la crisi del 2008 en preveure-la, i El vicio del poder, a l’entorn del sinistre Dick Cheney, Adam McKay persevera en la crítica corrosiva als especuladors financers, als interessos dels polítics, a la frivolitat mentidera dels mitjans de comunicació.

En aquesta ocasió, la trama s’origina en la descoberta a càrrec d’uns astrònoms (Jennifer Lawrence, la primera en veure-ho, i el seu professor, Leonardo DiCaprio) d’un meteorit que, si no s’actua, destruirà la Terra sis mesos més tard. Preocupada per les enquestes i les estratègies electorals, la presidenta dels EUA (tan fictícia que és una dona, interpretada per Meryl Streep, però inspirada en els reals George W. Bush i Donald Trump) no en fa cas. Buscant els científics que els mitjans de comunicació alertin sobre la situació, una presentadora televisiva (Cate Blanchett en una de les seves metamorfosis) encarna la frivolitat donant-li menys importància que al conflicte d’una parella de famosos. Mentrestant, un dels amos capitalistes (interpretat per Mark Rylance) predica que el meteorit es presenta com una “oportunitat” amb aquella mena de pseudofilosofia de Silicon Valley. Tothom reacciona amb estupidesa, que per Adam McKay és el mal.

Tanmateix, el mateix film sembla encomanar-se d’una certa estupidesa, fent-se previsible, reiteratiu, insistent en la ximpleria fins a l’esgotament.

No mires arriba
Director: Adam McKay
Estats Units, 2021


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CINEMA

Almodóvar guanya el Lleó d’Or amb un film sobre l’eutanàsia

BARCELONA
MÚSICA

El 25è Mercadisc guixolenc, fira de col·leccionistes musicals, diumenge

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El museu que recupera l’art de la censura soviètica

Nukus (Uzbekistan)
CRÒNICA

Amors còsmics a Tàrrega, de nou

COMUNICACIÓ

Un nou concurs musical i el retorn dels Òscars, entre les novetats del 3Cat

SANT JOAN DESPÍ

El Truffaut estrena temporada amb un cicle d'Alfred Hitchcock

GIRONA
MÚSICA

Cancel·len el festival Reggus d’aquest cap de setmana per la pluja

REUS
Cultura

Identificada una punta de llança de fa més de 50.000 anys a l’Abric Romaní de Capellades

Capellades

L’Ajuntament rep en cessió ‘Retrat de Miquel Oliva Vilar’, de Ricard Guinó

GIRONA