cultura

Les pintures restaurades de la sala Daurada dels Borja s'exposaran a setembre

La restauració de les pintures realitzades per Gaspar de la Huerta entre 1671 i 1713 han durat un any i mig i han a estat a càrrec del Institut de Restauració del Patrimoni .

El treball recuperador d'aquestes obres s'ha presentat al Japó com un exemple de recuperació d'obres històriques.

El tinent d'alcalde de Territori, Sostenibilitat i Habitatge, Fernando Mut, ha presentat els detalls sobre les tasques de restauració de les pintures murals de la Galeria Daurada del Palau Ducal de Gandia.

Aquestes pintures, estaran exposades a l'església de San Roc el proper 27 de setembre, una vegada haja finalitzat el seu procés de restauració, i fins el 28 d'octubre, quan el general del Jesuïtes reba les obres i passen al seu emplaçament original, la Sala Daurada.

Tal i com ha assegurat Mut, les obres es trobaven en «mal estat» motiu pel qual, els treballs de restauració han hagut de ser «molt laboriosos». No obstant això, ha destacat que els resultats han segut molt bons, ja que s'ha comptat amb «un grup de treball excel·lent».

Les pintures restaurades pertanyen al pintor Gaspar de la Huerta i en elles es reflecteix el procés de canonització que va experimentar Sant Francesc de Borja. Un procés que culmina amb la glorificació del Sant i que mostra el moment de màxim esplendor de la família Borja.

Segons Mut, el procés de restauració ha estat exemplar, ja que fins i tot en Japó han presentat aquesta exposició com un model de restauració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.