Cultura

Anna Politovskaya, 'Volver', Irene Papas i Pere Gimferrer, entre els III Premis Terenci Moix

José Montilla presidirà dilluns 23 l'acte de lliurament dels premis a la sala Luz de Gas

La periodista assassinada Anna Politovskaya, la pel·lícula 'Volver' de Pedro Almodóvar, l'actriu Irene Papas, l'escriptor Pere Gimferrer i l'actor i director Josep Maria Pou han estat alguns dels premiats en els III Premis Terenci Moix, fallats aquesta tarda a Barcelona.

Els premis, que es lliuraran dilluns 23 a la Sala Luz de Gas en un acte presidit per José Montilla, reconeixen la qualitat de l'obra dels guardonats i els seus valors humanístics i ideològics, segons ha recordat avui la presidenta del jurat, l'escriptora Anna Maria Moix.

Anna Politovskaya ha rebut a títol pòstum un premi especial en reconeixement a la seva lluita i el guardó el recollirà la seva companya al diari Novaya Gazeta, Galina Mursalieva. El premi a la Trajectòria Literària ha recaigut en l'escriptor i poeta català Pere Gimferrer, mentre que el de Llibre de l'Any ha estat ex aequo per a Un home de paraula, d'Imma Monsó, i La caiguda de Catalunya, de Jorge M. Reverte.

El guardó a la Trajectòria Cinematogràfica ha estat per a la veterana actriu Margarida Lozano, que ha treballat amb directors com Luis Buñuel, mentre que la Pel·lícula de l'Any ha estat per a la reconeguda Volver, de Pedro Almodóvar. En arts escèniques, el premi a la Trajectòria ha estat per a l'actriu Irene Papas, mentre que a Esdeveniment teatral de l'any, Josep Maria Pou i el seu La cabra o qui és la Sylvia? ha tornat a triomfar, com en els MAX.

El jurat dels Premis Terenci Moix està compost per personalitats del món cultural entre les quals figuren Núria Espert, Esther Tusquets, Isabel Coixet, José Saramago, Josep Maria Benet i Jornet, Román Gubern, Josep Maria Castellet o David Trueba, entre d'altres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.