Cultura

Tarragona, segle I

TV3 estrena una sèrie de 12 capítols ambientada a Tarraco

TV3 estrenarà dijous a les 22.25h La Via Augusta, una sèrie de ficció de dotze capítols d'una hora sobre la convivència d'una família romana que l'any 24 a.C es trasllada a Tarraco per ordre del Cèsar.

A la vil·la hi viuen la família Pompeu, formada pel metge personal del Cèsar (Francesc Garrido) i la seva dona Clàudia (Mónica López), els esclaus, controlats per Asdrúbal (Ferran Rañé) i encapçalats per Mandoni (Roger Casamajor) i la seva dona, Numància (Alicia Pérez).

Drusila (Anna Liazaran) és la sogra que controla el clan i entre els personatges romans destaca la figura del Cèsar Octavi August (Jordi Bosch), que es trasllada a Tarraco per dirigir les campanyes bèl·liques contra els últims reductes àstur i càntabres a l'oest de la península, i, finalment, el general Vespasiano (Toni Sevilla).

La sèrie, concebuda fa tres anys i assessorada per Oriol Junqueras, s'ha rodat en tres fases en funció dels decorats i els exteriors s'han gravat a Collserola i no a Tarragona "per un problema de pressupost i perquè era molt difícil trobar espais naturals sense construccions o cablejat elèctric", ha explicat la directora, Sònia Sánchez.

Segons Francesc Escribano, director de Televisió de Catalunya, "és un dels programes estrella d'aquesta temporada". La sèrie és una mostra "de la diversificació dels nostres productes dramàtics en el territori, com ho han estat Ventdelplà o Lo Cartanyà".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.