Cultura

La pressió d'Acció Cultural evita el tancament del repetidor de TV3

Els internautes publiquen una campanya a Europa per evitar el tancament de les emissions de TV3

Unes 400 persones simpatitzants de l'entitat Acció Cultural del País Valencià han evitat que el funcionari de la Generalitat tanqués el repetidor de TV3 a la serra de la Carrasqueta. El funcionari ha decidit marxat del lloc davant la pressió popular que s'ha concentrat des de les 10 del matí davant el repetidor, que es troba molt a prop de Xixona, per protestar contra el seu tancament.

La concentració ha estat en tot moment pacífica, malgrat la presència d'agents policials. Les dificultats del tècnic per accedir dins les instal·lacions del repetidor, l'han obligat a abandonar el lloc.

Com a mesura per evitar el tancament de les emissions de TV3 al País Valencià, l'equip Criteri (www.e-criteri.cat) ha llançat una campanya per Internet dirigida a les institucions europees. El grup considera aquestes intencions com "un dels atacs més greus que s'ha produït a la llengua i la cultura catalanes".

Criteri ha assegurat que la situació és "prou greu" com perquè les autoritats europees intervinguin i la campanya insta a enviar cartes a la Comissària de Societat de la Informació i Mitjans de comunicació, Vivienne Reding, el d'Educació, Cultura i Joventut, Jan Figel, i el President del Parlament Europeu, Hans-Gert Pöttering.

Per a aquest col·lectiu, els fets ocorreguts avui mostren que "només" l'acció d'Acció Cultural del País Valencià "ha pogut aturar, ara com ara, el tancament" i que la Generalitat valenciana "no ha estat mai interessada" per la reciprocitat proposta pel Govern català.









Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.