Cultura

La Generalitat Valenciana multa Acció Cultural i l'ordena tancar les emissions de TV3

La direcció general de Promoció Institucional, que depèn del gabinet de Presidència de la Generalitat Valenciana, ha notificat a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) la resolució de l’expedient 1/05 TV contra aquesta entitat per les emissions de TV3 al País Valencià. La Generalitat conclou “imposar a ACPV" la multa de 300.000 euros per ser la "responsable d’una infracció molt greu consistent en la prestació en règim de gestió indirecte de serveis de televisió per ones terrestres sense la preceptiva concessió administrativa".

A més, ordena “el cessament immediat" de les emissions que han motivat la incoació d’aquest expedient sota l'advertència que, si no es posa fi a les mateixes de manera voluntària, es procedirà a "l'execució forçosa de la mesura, d’acord amb l’article 95 de la Llei 30/1992”.

Des d’ACPV, que ja ha anunciat que presentarà un recurs a la nova notificació del govern valencià, es considera que la Generalitat no té competència ni capacitat sancionadora sobre els canals per on emet la televisió pública catalana, els quals són propietat de l’Estat. I ho justifiquen apel·lant als informes aportats per "reputats juristes" en l'expedient obert per la Generalitat Valenciana.

Si el recurs és desestimat Acció Cultural assegura que recorrerà al Tribunal Superior de Justícia, tal com ja ha fet "en les mesures provisionals de tancament dels repetidors que pretén portar a terme la pròpia Generalitat".

Des d'Acció Cultural s'assegura que no els consta "ni que el Ministeri d’Indústria estigui disposat a fer efectiva la seva capacitat competencial sobre els canals per on emet TV3 al País Valencià, ni que les dues Generalitats hagin arribat a cap acord de reciprocitat en les emissions de TV3 i Canal 9".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.