Cinema

Charansonnet interpreta i dirigeix un film sobre Dalí

‘El cas Àngelus. La fascinació de Dalí’, que s’ha començar a rodar a l’Alt Empordà, està basat en la misteriosa reaparició del tractat perdut que Dalí va escriure sobre l’obra mestra de Millet

L’actor i director de cinema Joan Frank Charansonnet (Granollers, 1971) desvela “una faceta desconeguda de Salvador Dalí” a la pel·lícula El cas Àngelus, la fascinació de Dalí, que ell mateix dirigeix i protagonitza, posant-se en la pell de l’artista figuerenc. El rodatge de la pel·lícula va començar el cap de setmana passat en una de les seves localitzacions principals, la Farinera Sant Lluís, a Pont de Molins (Alt Empordà). Fins al 27 d’abril, el cineasta “afrontarà el doble repte de retratar l’icònic artista des de la interpretació i de dirigir un film d’intriga amb tocs de comèdia surrealista que, per la fidelitat de la trama amb l’encarnació del personatge, compta amb el consentiment de la Fundació Gala-Salvador Dalí”, segons la nota enviada per la productora.

El cas Àngelus. La fascinació de Dalí és una producció de Patchouli Films (Víctor Perxachs), amb la coproducció associada de Vivir Rodando i amb la participació del veterà Thomas Spieker en qualitat de coproductor. El film aborda la fascinació que sempre va sentir Dalí pel quadre L’Àngelus de Millet, que el va motivar a escriure un tractat titulat El mite tràgic de l’Àngelus, publicat a França per l’editor Jean-Jacques Pauvert el 1963.

La pel·lícula aprofundeix a l’enigmàtica figura del pintor a través de la investigació que ell mateix va fer durant anys sobre la gènesi de l’esmentat llenç.

L’argument

Mentre supervisa l’organització d’una festa d’aniversari sorpresa dedicada a un dels seus amics –un happening propi dels anys 60 amb cignes, ballarines i música de Rimski-Kórsakov-, Salvador Dalí rep la visita d’un periodista madrileny que vol entrevistar-lo arran d’un dels episodis més misteriosos i intrigants de la seva vida: la sobtada reaparició d’un tractat que el pintor havia escrit fa més de 20 anys i que es va perdre durant la fugida causada per la invasió dels nazis de França. El film descobreix un Dalí amant de la literatura, investigador inquiet i visionari, autor improvisat i descobridor d’una fita sorprenent: el mite tràgic de L’Àngelus de Millet.

Joan Frank Charansonnet està acompanyat per Montse Alcoverro, Ricard Balada, Esther Nubiola, Eduard Alejandre, Joan Massotkleiner, Sílvia Sabaté, Ramòn Godino, Miquel Sitjar, Júlia Creus, Montse Ribadellas, Alain Chipot, Elena Codó, Jaume Montané i Dodi de Miquel. La producció compta, a més, amb la participació especial de Nuria Hosta i Enrique del Pozo, antic component del duet Enrique y Ana i col·laborador en diversos programes televisius.

La pel·lícula es rodarà també a Cadaqués, Vilanova i Geltrú, Puig-reig, Gironella, Llinars del Vallès, Rajadell i Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia