Cultura

Ingressa al MNAC una obra d'Edward Munch

El retrat, un oli de 1892, ha estat cedit pel senyor Jorge Lütken a la Fundació Amics del MNAC

El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) ha signat aquest dimarts la cessió i dipòsit de l'obra Retrat de Thor Lütken del noruec Edward Munch, autor del famós quadre expressionista El crit.

El retrat, un oli de 1892, ha estat cedit pel senyor Jorge Lütken a la Fundació Amics del MNAC la qual, al seu torn, l'ha dipositat al Museu. Amb aquesta cessió el MNAC es converteix, juntament amb el Museo Thyssen de Madrid, en l'únic museu de l'estat espanyol que compta amb pintures d'aquest artista.
L'obra és el retrat de Thor Lütken, l'advocat de l'artista, i va ser realitzada per Edward Munch com agraïment pels serveis prestats, només un any abans de pintar les obres que més fama li van reportar, El crit i Madonna.

Segons ha informat el MNAC, l'obra dipositada a aquest museu, firmada i datada a l'angle inferior esquerre, representa una sòbria figura vestida de negre amb un detall singular, una imatge simbòlica, gairebé imperceptible, a la part inferior del quadre


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.