Cultura

TVC es desmarca d'Audiovisual Sport en una carta enviada a Mediapro

Tele 5 va emetre el cap de setmana passat en obert aquest partit després de comprar-li els drets a AVS

Televisió de Catalunya (TVC) va enviar ahir una carta al president de Mediapro, Jaume Roures, per dir-li que Sogecable actua en nom d'Audiovisual Sport (AVS), sense la seva autorització preceptiva, en la venda de drets de partits de futbol per a la seva emissió en obert, com el Vila-real-Barcelona.
Tele 5 va emetre el cap de setmana passat en obert aquest partit després de comprar-li els drets a AVS.

Ara TVC recorda que ella té el 20% de les accions d'AVS i que no ha estat consultada, i que, si ho hagués estat, "hagués vetat" la venda del partit a Tele 5, amb la qual cosa desautoritza Sogecable (80% de les accions).

"El Sr. Ignacio Campo, que pel que sembla és qui està formalitzant en nom d'AVS els actes de disposició il·legals", diu la carta, a la qual ha tingut accés Efe, "no té facultats" per a la citada venda de drets, mentre que el Consell d'Administració, que sí que en té, no s'ha pronunciat.

Com TVC s'oposa a aquestes vendes, AVS ha disposat "de forma il·legítima -diu- dels drets en obert a favor de Tele 5 amb flagrant vulneració dels estatuts" de l'operadora.

TVC "té intenció d'exigir les responsabilitats procedents a AVS i a qui correspongui pel perjudici que l'emissió de Tele 5 ha causat", afegeix la carta, signada per Joan Majó, director general de la Corporació TVC.

Impugnació de TVC
D'altra banda, Majó ha assegurat avui a Barcelona que presentarà davant dels jutjats, abans que acabi el mes de novembre, una impugnació dels acords que AVS va prendre sense el seu suport en l'anomenada "guerra del futbol".

Després de participar en un esmorzar del Fòrum Europa a Barcelona, Majó s'ha mostrat decidit, en declaracions als periodistes, a impugnar aquests acords presos de manera unilateral per Sogecable sense l'acord de TVC.

TVC ha intentat evitar el recurs als tribunals contra Sogecable per creure que això no ajudarà a solucionar el conflicte, que enfronta especialment Sogecable i Mediapro, però Majó s'ha mostrat ferm en assegurar que no veu una altra via.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.