Cultura

Les ficcions de Sergi Pàmies i Jaume Cabré s'adapten a la televisió

Aquesta setmana s'ha començat a rodar el telefilm dels relats de Pàmies

Els relats Si et menges una llimona sense fer ganyotes, de Sergi Pàmies, i la novel·la Les veus del Pamano, de Jaume Cabré, es convertiran en un telefilm i en una minisèrie de televisió de la mà de la productora Diagonal TV.

Diagonal TV, empresa del Grup Endemol Espanya, ha informat avui que portarà a la televisió les dues obres, exemplars d'èxit en la recent Fira del Llibre de Frankfurt, que es rodaran en català en escenaris naturals de diferents punts de la geografia catalana.

Els contes de Pàmies
El telefilm dels relats de Pàmies, obra que continua a les llistes de llibres més venuts des de fa més de 60 setmanes, es va començar a rodar aquesta setmana i es titularà Mà Morta, pica a la porta!.

Mà Morta, truca a la porta! presentarà set històries de mort, amor i sexe que barregen realitat i ficció, ironia i humor, i que s'entrecreuen com un microcosmos urbà.

La novel·la de Cabré
Amb més de 20.000 exemplars venuts de la traducció alemanya, la novel·la de Cabré Les veus del Pamano arribarà a la televisió en forma de minisèrie de dos episodis de 90 minuts de durada cadascun.
La història transcorre en un petit poble dels Pirineus durant els primers anys de postguerra civil espanyola i té com a protagonista un mestre d'escola arribat a la petita comunitat de muntanya amb la seva dona embarassada.

El mestre es veu ràpidament reduït a la submissió davant el cruel alcalde falangista, que ha aconseguit la seva posició gràcies a la influència d'una poderosa terratinent que vol venjar la mort del seu pare i germà a mans dels republicans.

La minisèrie sobre la novel·la de Jaume Cabré es troba en fase de preproducció i el rodatge començarà a principi de l'any vinent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.