Cultura

Els guionistes nord-americans amenacen amb una vaga que deixaria els EUA sense les sèries més populars

Los Angeles

Guionistes i productores de televisió nord-americans continuen negociant a Los Angeles per intentar evitar la vaga d'escriptors que podria deixar les cadenes de televisió sense algunes de les sèries més populars del moment, com CSI o Llei i ordre.
La vaga, que ha de començar aquesta mitjanit, pot suposar la pèrdua de centenars de milions de dòlars. De fet, l'última aturada que van fer els guionistes, fa 19 anys, va provocar més de 500 milions de dòlars en pèrdues per a les principals cadenes de televisió.

Els guionistes reclamen que les productores els compensin pels guanys que obtenen de la venda de les sèries en DVD i per les emissions que es fan a través d'Internet.

La vaga dels guionistes de Hollywood i la resta dels Estats Units amenaça de fer suspendre, a partir d'aquest dijous, molts rodatges en marxa, i també de deixar les televisions sense els nous capítols de les sèries preferides per l'audiència.

Les negociacions continuen entre productors, representants i mediadors per intentar buscar solució per evitar la vaga. Les principals televisions americanes ja han programat reposicions de les sèries.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.