Cultura

Subhasta multimilionària a Nova York

Art

La casa de subhastes Christie's ha portat a terme un venda multimilionària d'art contemporani i modern a Nova York, de quadres d'autors com Picasso, Toulouse-Lautrec o Paul Gauguin, per valor de gairebé 400 milions de dòlars (272,6 milions d'euros).
El quadre Odalisca, del pintor francès i creador del fauvisme Henri Matisse, ha estat la tela per la que més diners s'han pagat al desemborsar 30 milions de dòlars (20,6 milions d'euros).

El Retrato del escultor Oscar Miestchaniooff, del pintor i escultor italià Amedeo Modigliani, s'ha adjudicat per 27,5 milions (18,9 milions d'euros), un preu molt per sobre del de la seva taxació, que s'havia fixat entre els 18 i els 25 milions de dòlars.

Per la seva part, el quadre Femme accroupie, de Pablo Picasso, tampoc s'ha quedat curt donat que s'ha venut per 27,5 milions de dòlars (18,9 milions d'euros), mentre que el seu Homme á la pipe ha estat adjudicat per 15 milions de dòlars (10,3 milions d'euros).

També s'han venut a preus igualment milionaris les teles d'altres autors com Henri Toulouse-Lautrec, Alberto Giacometti, Camille Pissarro, Paul Gauguin, Paul Signac o Fernand Leger.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.