Cultura

El Festival L'hora del Jazz ret homenatge a Montoliu en una edició que surt per primer cop de BCN

La plaça Rius i Taulet del barceloní barri de Gràcia i diversos clubs de la ciutat acolliran un any més, del 2 al 30 de setembre, el 17è Festival L'Hora del Jazz-Memorial Tete Montoliu. Enguany Montoliu estarà més present que mai al festival, ja que per commemorar el desè aniversari de la seva mort tots els grups participants interpretaran una versió d'alguna de les obres del compositor. L'altra gran novetat d'aquesta edició és que, per primer cop, el festival sortirà de Barcelona, ja que el concert de cloenda, el 30 de setembre, serà una actuació gratuïta a la plaça Sant Joan de Vilafranca del Penedès. Per a pròximes edicions, els organitzadors no descarten ampliar els concerts a altres ciutats d'arreu del país.

Des de la mort de Tete Montoliu, fa deu anys, el Festival L'Hora del Jazz va afegir el nom del compositor a la seva pròpia denominació. Per tant, no és estrany que el certamen hagi volgut sumar-se als homenatges que enguany està rebent el desaparegut pianista. La idea inicial de l'Associació de Músics de Jazz, impulsora del festival, era organitzar un acte central en la seva memòria, però la manca de pressupost va obligar a buscar una alternativa.

Finalment, seran els mateixos grups participants qui retran homenatge al mestre, incorporant en els seus respectius concerts una versió, elegida per ells mateixos, d'alguna de les obres de Montoliu. El president de l'Associació de Músics de Jazz, Max Sunyer, creu que d'aquesta manera 'la societat catalana percebrà que el jazz és una música eterna i que se'n poden fer moltes lectures'.

Un festival en expansió
Com cada any, el programa inclou dos formats diferents de concerts, de dia i de nit. Durant els diumenges del mes de setembre, la plaça Rius i Taulet del barri de Gràcia de Barcelona acollirà la programació diürna amb dos concerts gratuïts consecutius, a les dotze i a la una del migdia. Per la popular plaça gracienca passaran les actuacions de Giulia Valle Group, Iñaki SAndoval Trio, Robles-Vidal Group, Lunar Projecte, Sabina Witt & Juan Pablo Balcázar Quartet, Mac 6, Max Sunyer Secrets i Jordi Matas Quintet.

Per les nits, els concerts tindran lloc a locals de pagament que programen habitualment música en viu. Enguany, els clubs El Foro, Jamboree, Bel·luna, El Monasterio i Heliogabal acolliran els concerts de Joan Chamorro Quintet amb Carme Canela, Enildo Rasúa Quartet, Les Deux Guitarres trio, Ximo Tebar & The Champs (The Jazz Guitar Trio) i Dani Pérez Trio.

El festival d'enguany compta amb un pressupost d'uns 73.000 euros i espera repetir l'èxit de públic d'altres anys, especialment entre les actuacions de dia, que acostumen a aplegar fins a 2.000 persones.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.