Cultura

Pere Portabella defensa a Nova York una altra forma de fer cinema

CATALUNYA

L'any 1972 el cineasta Pere Portabella havia de presentar el seu film Vampir Cuadecuc (1970) al MoMA però Franco li havia retirat el passaport i Portabella no va poder viatjar a Nova York. 35 anys després, el cineasta i productor sí serà a Nova York per presentar el seu treball dins de la retrospectiva que li dedica el museu novaiorquès des d'aquest dimecres i fins al 6 d'octubre.
En els dos teatres del museu, el Roy i Niuta Titus, es projectaran 14 dels títols més destacats de la seva prolífica carrera que abasta quatre dècades com No compteu amb els dits (1967), Playback (1970), Umbracle (1972), Acció Santos (1972), El Sopar (1974) o el testimoni sobre la transició Informe General (1976).

Per inaugurar el cicle avui es projectarà, amb la presència de Portabella, la seva última obra El silenci després de Bach, que és també estrena als Estats Units.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.