Cultura

Arriba la nova fornada de sèries de TV

Cadenes públiques i privades tenen ja en cartera les novetats que aniran estrenant aquest estiu o la temporada que ve

Aquesta temporada –amb èxits com el d’Herois o House– ha consolidat la tendència de totes les emissores a programar les sèries que estan formant part del que ja s’ha teoritzat com la nova etapa daurada de la ficció televisiva nord-americana. I, pel que sembla, en els propers mesos no afluixarà aquesta febre. Cadenes públiques i privades tenen ja en cartera les novetats que aniran estrenant aquest estiu o la temporada que ve.

TV3 té pendent d’estrenar Bombers de Nova York, una sèrie de la qual ja posseeix els drets des de fa un any. Ambientada en una Nova York encara marcada per l’11-S, mostra amb un irònic sentit de l’humor –equilibrat amb dramatisme– la vida d’un bomber amb una vida molt complicada a causa de l’estrès de la feina i la separació de la seva dona.

Especialistes de l’FBI
Juntament amb les sèries de temàtica mèdica, els thrillers protagonitzats per especialistes de l’FBI són l’altre gran gènere de moda. Antena 3 TV, que està emetent Sin rastro i oferirà nous episodis de Numb3rs, ha comprat els drets d’emissió de The Inside. Es tracta d’un drama policial protagonitzat per Rachel Nichols, Peter Coyote i Adam Baldwin, que gira al voltant de les investigacions de l’agent Rebecca Locke de la Unitat de Crims Especials de Los Angeles.

Tele-5, per la seva banda, demà estrena Jericho, un drama de ciència-ficció de la CBS centrat en els problemes que s’originen en un poble dels Estats Units que es queda aïllat després d’una explosió nuclear. Entre els actors hi ha Skeet Ulrich, Lennie James i Pamela Reed.

Cuatro ha estat una de les emissores que han fet bandera de l’emissió de sèries nord-americanes de qualitat. Finalitzada la tercera temporada del fenomen House, la cadena té preparat un grapat de noves produccions amb l’esperança que alguna en pugui repetir l’èxit. Potser l’agraciada podria ser Dexter: es tracta d’una de les últimes sensacions de la televisió made in USA, produïda per Showtime. Una combinació de psychothriller i drama de forenses que està interpretada per un dels protagonistes de A dos metros bajo tierra, Michael C. Hall, en el paper d’un endreçat forense de la policia que té una doble vida com a assassí en sèrie, carregant-se els criminals que han eludit el pes de la llei.

Cuatro també estrenarà, en prime time, Ugly Betty, una producció de l’actriu Salma Hayek per a la NBC basada en la popular telenovel·la Betty la fea, que ha tingut diverses versions com Yo soy Betty. Interpretada per América Ferrera (Las mujeres de verdad tienen curvas) es tracta de la història en clau de comèdia d’una noia poc agraciada que es mou en un món, el de la moda, en què només importa la imatge, i va obtenir dues nominacions als Globus d’Or.

La Sexta, l’altra cadena de recent aparició, serà la que emetrà Shark, una sèrie d’advocats que ja ha estat comparada amb House pel peculiar caràcter del protagonista, interpretat pel carismàtic James Woods.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.