Cultura

Alberto Iglesias, Premi Nacional de Cine

El compositor de música per a cinema Alberto Iglesias (San Sebastià, 1955) ha estat guardonat avui amb el Premi Nacional de la Cinematografia 2007. El guardó està dotat amb 30.000 euros i el concedeix l'Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals (ICAA), organisme dependent del Ministeri de Cultura.

Aquest guardó està destinat a recompensar l'aportació més rellevant en l'àmbit cinematogràfic espanyol a través d'una obra feta pública el 2006 o d'una labor professinal desenvolupada durant aquest mateix any.
El jurat ha concedit el Premi a Iglesias "per una trajectòria professional plena d'inspiració i animada per una constant recerca de formes expressives noves i estimulants en la composició de música per a cine, per exemple per la pel·lícula d'Almodóvar, Volver".

Entre les creacions originals més famoses, es troben les músiques per a pel·lícules com Vacas, Los amantes del círculo Polar o Lucía y el sexo, de Julio Medem; Todo sobre mi madre, Hable con ella, La mala educación i Volver, de Almodóvar, i títols como La camarera del Titanic, de Bigas Luna; Pasajes, de Daniel Calparsoro, o Dispara, de Carlos Saura.

A més a més, ha estat el creador de la banda sonora de la pel·lícula El jardinero fiel, de Fernando Meirelles, amb la que va estar nominat als Oscar de Hollywood en l'edició de 2006. Ha guanyat 7 premis Goya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona
cinema

‘Segundo premio’, d’Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez, lluitarà pels Oscar

Barcelona

Juls publica ‘Papallones’, el primer single del seu àlbum de debut

GIRONA
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC
MÚSICA

Un Festival de Jazz amb Rita, Andrea, Sílvia... i tota una “corrua de mestres”

BARCELONA
PREMIS LITERARIS DE GIRONA

Un Bertrana per als temibles almogàvers

Girona
nomenaments

L’arxiver i historiador Joaquim Borràs, nou director general del Patrimoni Cultural

barcelona

‘L’estaca’ de Lluís Llach, primer títol de la col·lecció Enderrock Llibres

BARCELONA