Cultura

La BBC, més escocesa

Alex Salmond ha sorprès l’Assemblea d’Escòcia amb la reivindicació d’una vella exigència dels independentistes

Alex Salmond ha sorprès l’Assemblea d’Escòcia amb la reivindicació d’una vella exigència dels independentistes escocesos a la BBC: l’Scottish Six, un canal propi de notícies. Al seu torn, l’Assemblea ha colpit Salmond amb un grau d’acord insòlit per a un govern en minoria, el del Partit Nacionalista Escocès, i un primer ministre, Salmond, al qual els partits de l’oposició van fer una sola promesa quan en va prendre possessió al maig: que suaria la legislatura.

Salmond ha denunciat que “ni la política, ni l’economia, ni la cultura [d’Escòcia] reben l’atenció que es mereixen en els butlletins de notícies amb seu a Londres”. Les xifres de la Comissió Oficial de la Comunicació assenyalen que la indústria privada, ITV i Sky, han retallat pressupostos a Escòcia en un 3%.

Així, malgrat els 282 milions d’euros que costarà el nou centre de la BBC a Glasgow i els 75 milions previstos per al 2009, “calen noves inversions en una xarxa informativa addicional”, ha manifestat el diputat conservador Ted Brocklebank –exconseller d’una productora de continguts televisius.

Per la seva banda, el portaveu de cultura del partit Liberals Demòcrates escocesos, Ian Smith, ha parlat de “la conveniència d’obrir un debat al voltant del futur de la televisió a Escòcia i el paper de l’Assemblea, que té l’oportunitat d’aportar-hi una regulació constructiva.”

En efecte, el primer ministre Salmond troba indispensable que el Parlament escocès exerceixi “control sobre les decisions editorials [de la BBC] en benefici de les nostres audiències”.

Després que el diputat independentista Pete Wishart enviés una carta adreçada al director general de la BBC, Mark Thomson, i de l’anunci oficial de Salmond, la BBC recorda que té “una llarga història pròpia a Escòcia” i promet “treballar estretament amb les companyies artístiques escoceses”. Del canal Six, però, res de res.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Música

‘Això és l’estiu’, la nova cançó de Flashy Ice Cream amb The Tyets

barcelona
poesia i música

Poemestiu portarà Màrius Serra, Santi Arisa i Miquel Pujadó a diversos pobles empordanesos

darnius
Cultura

Mor Shelly Duvall, protagonista de ‘The Shining’ de Stanley Kubrick

Comença la rehabilitació de les cobertes del museu de la Necròpolis de Tàrraco

tarragona
comunicació

Referents del món de la cultura s’alien amb el 3Cat per a generar contingut en català

FESTIVAL GREC

Sílvia Munt posa l’amor de parella al límit a ‘Les mans’

BARCELONA
patrimoni

Les obres a la Rambla destapen una de les portes d’entrada de la ciutat medieval

Barcelona
fotografia

El Visa pour l’Image exposa dues mostres a Girona

Girona
guardons

Antoni Segura rep un dels premis Joan Lluís Vives

Barcelona