Cultura

La Filmoteca descobreix quatre films de Méliès que es donaven per perduts i els restaura per poder-los tornar a exhibir

CATALUNYA

Quatre films del cineasta Georges Méliès (1861-1938) tornaran a exhibir-se cent anys després de la seva realització, gràcies als treballs de restauració de la Filmoteca de Catalunya, que, per sorpresa, els va descobrir entre el seu fons fílmic.

El seu director, Roc Villas, s'ha referit al material com a una "troballa d'importància universal", donat que són còpies d'exhibició íntegres i originals, que es donaven per perdudes, i que a més pertanyen a la primera etapa creativa del cineasta, permetent així conèixer més detalls sobre la seva obra però també sobre l'evolució del cinema. Es tracta d'Evocation spirite (1899), La pyramide de Triboulet (1899), L'artiste et le mannequin (1900) i Éruption volcanique à la Martinique (1902), l'única de les quatre que és en color.

El material recuperat té una durada de cinc minuts i s'exhibirà per primer cop al públic a la inauguració del Festival Internacional de Cinema de Catalunya. Sitges 2007, el pròxim 4 d'octubre. Els responsables de la Filmoteca no descarten escobrir més originals de Méliès entre les peces que tenen al seu fons pendents d'identificar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.