Cultura

Allau de sèries

Si alguna cosa ha caracteritzat l’arrencada d’aquesta temporada televisiva, ha estat l’abundància d’estrenes de sèries de producció pròpia.

Si TV3 està oferint la nova temporada de Porca misèria, que s’anuncia com la definitiva, a TVE-1 li està funcionant la intriga de Desaparecida i a Antena 3 TV, la comèdia estripada –i suposadament transgressora– de La familia Mata. El dimarts es produeix una veritable lluita de sèries en prime time, amb l’eterna Ventdelplà (TV3), la culebronesca Herederos (TVE-1), la comèdia social d’El síndrome de Ulises (Antena 3 TV), les investigacions policíaques de RIS Científica (Tele-5) i l’humor costumista de Cuestión de sexo (Cuatro).

No tot ha funcionat igual de bé. Tele-5 ha canviat els dies d’emissió d’Hermanos y detectives i RIS Científica i, de moment, Antena 3 TV ha suprimit les intrigues vaticanes de Quart. Però, malgrat tot, la tendència no sembla que hagi de remetre els propers mesos. TV3 ha començat a rodar aquesta tardor 13 anys i un dia, una sitcom protagonitzada pels actors Joan Pera i Roger Pera, pare i fill en la vida real i en la ficció, en què el primer interpreta una mena de Dioni que fuig de la presó després d’excavar un túnel amb una cullera.

TVE torna a apostar per una línia que en el passat li va aportar prestigi: les adaptacions luxoses de clàssics literaris, com ara Fortunata y Jacinta, Los gozos y las sombras i La Regenta. Amb guió del mític Rafael Azcona, José Luis García Sánchez ha portat a la petita pantalla la trilogia Martes de Carnaval, del seu estimat Valle-Inclán, integrada per Las galas del difunto, Los cuernos de Don Friolera i La hija del capitán. Entre els actors hi ha Juan Luis Galiardo, Juan Diego, Pepón Nieto i Pilar Bardem.

Molt diferent és Gominolas, una comèdia dels responsables de 7 vidas que està a punt d’estrena, amb Fernando Tejero, Arturo Valls, Lluís Homar i Kira Miró, sobre els integrants d’un antic grup infantil.

Tele-5, per la seva banda, ja ha enregistrat la segona temporada de MIR, la seva versió d’Anatomía de Grey. Però Antena 3 TV sembla l’emissora més activa en aquest sentit: al novembre estrena la segona temporada de l’exitosa El internado, amb les incorporacions de Blanca Suárez i Alejandro Botto. A més, està preparant Empezar de cero, una història coral ambientada en un institut –en la línia de Compañeros o Al salir de clase– i el retorn de Javier Cámara al mitjà amb una sèrie d’advocats que es dirà Lex.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.