Música

Crida llança ‘Star sol’, el quart ‘single’ en quatre mesos

El cantant palafrugellenc va iniciar al gener un projecte de ‘trap-rock’ en català, amb el productor Aleks Locksmith

“Buscava un nom que m’identifiqués una mica i que fos una mica ambigu. I com que sempre estic cridant i bramant...” Així explica el cantant i compositor palafrugellenc Sergi Castaño (1993) per què va triar Crida com a nom artístic per posar en marxa, a principi d’aquest any, el seu nou projecte de trap-rock en català. En poc temps ha fet molta feina: al març va publicar el seu primer single i videoclip, Mil afters i mil bars, i des de llavors n’han sortit tres més: Volar, I ara i el recent Star sol , una potent cançó amb guitarres i “cors hooligans” dels seus col·legues que reclama la soledat opcional i puntual, amb actitud punk. Les quatre cançons, nascudes a casa seva, han pres la forma definitiva gràcies al productor rus Aleks Locksmith, instal·lat a Caldes de Malavella. “És molt tècnic i, a més, em segueix molt bé. Ens entenem perfectament quan treballem a l’estudi”, diu Crida sobre Locksmith.

“Jo sempre he cantat, sol, però no acabava de trobar el meu camí en la música. Sort que una exparella em va passar una guitarra espanyola, i això em va donar la vida. Primer vaig començar cantant en castellà i en anglès, perquè vaig estudiar el batxillerat als Estats Units i el Canadà. Però quan vaig començar a fer cançons en català va ser quan ho vaig tenir clar, ara sí”, explica Crida.

Va començar llançant les cançons per Instagram, aprofitant els seus estudis audiovisuals per crear un univers propi molt personal dins les xarxes. Els impactants videoclips de Mil afters i mil bars i I ara van comptar amb el bon ofici d’Els Titus darrere de la càmera, i el de Volar es va filmar al mig de Girona, amb l’artista Ikemaarts pintant un mural d’un corb negre a la vora del riu Onyar.

Crida , que espera tenir alguns temes més per publicar un EP i debutar en directe, treballa també en un altre projecte de trap-metal en català, amb una banda de dues guitarres, baix i bateria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia