Peralada, punt final i una nova cita
El Festival Castell de Peralada, que va clausurar ahir la 36a edició amb un 85% d’ocupació i 12.750 espectadors, ha decidit crear un festival de Pasqua, amb l’objectiu de “desestacionalitzar l’esdeveniment”, segons va anunciar ahir. Es tracta d’un nou cicle de concerts que se celebraran principalment a l’església del Carme.
L’actuació del ballarí cubà Carlos Acosta, ahir a la nit, va posar punt final a 16 nits i 18 espectacles, en el que el festival reivindica com “un model únic, que aposta per l’especialització i que persegueix una programació amb talent local, produccions de nova creació i artistes internacionals de referència de la lírica i la dansa”.
Pel que fa a talent local, en aquesta edició s’hi ha pogut veure la producció pròpia de l’òpera The Fairy Queen; l’íntim concert Sfogava con le stelle, protagonitzat per Raquel García-Tomás, i la residència del cor barroc O Vos Omnes. Les produccions del Teatro Real Hadrian i Nabucco; els recitals lírics de Sonya Yoncheva, Lise Davidsen i Emily D’Angelo; la dansa clàssica i contemporània, amb la Bayerisches Staatsballett, Carlos Acosta i l’espectacle de Sergio Bernal Rodin, són algunes de les actuacions destacades que s’hi han vist. També han brillat en aquesta edició l’evocació de Maria Callas en un espectacle protagonitzat per l’estrella italiana Monica Bellucci o els emotius concerts de Josep Carreras i Joan Manuel Serrat.
El 2023, el Festival Castell de Peralada serà l’amfitrió de The Arts Festival Summit i l’assemblea general de l’EFA (European Festivals Association), entre el 23 i el 26 d’abril. Peralada i Girona seran el marc d’aquestes jornades amb 200 representants de 120 festivals europeus i d’arreu del món.