Cultura

Bargalló anuncia canvis en el premi internacional Ramon Llull

El director de l'Institut Ramon Llull, Josep Bargalló, ha anunciat avui que a partir de l'any vinent es modificaran les bases de la convocatòria del premi Internacional Ramon Llull, que avui ha rebut el catedràtic britànic Alan Yates en un acte solemne a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans.

Bargalló ha explicat que fins ara podien rebre aquest guardó un traductor del català, una personalitat o una entitat que sobresurten per la seva dedicació a la projecció internacional de Catalunya o un defensor dels drets de les minories.

A partir del 2008, el Llull crea un premi únicament de traducció, del qual encara es desconeix el nom i la dotació econòmica, mentre que el Premi Internacional s'atorgarà de forma alternativa, un any a un catalanòfil i un altre a un defensor de les minories.

Dotat amb 10.000 euros, aquest premi el convoquen anualment i de forma conjunta l'Institut Ramon Llull i la Fundació Congrés de Cultura Catalana, rebent-lo, entre d'altres, Pierre Vilar, Paul Preston o l'Anglo-Catalan Society.

En el cas d'aquest any, qui l'ha rebut és el catedràtic emèrit d'estudis catalans de la Universitat de Sheffield Alan Yates, a qui se li ha reconegut la seva llarga trajectòria a l'estudi i la divulgació de la llengua i la literatura catalanes.

Nascut l'any 1944, Yates ha escrit nombrosos assajos sobre la literatura catalana moderna i dos llibres que es consideren fonamentals sobre la novel·la catalana moderna: Una generació sense novel·la?, del 1975, i Narcís Oller: tradició i talent individual, del 1998.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.