Cultura

La Passarel·la 080 s'obrirà al carrer

La Passarel·la 080, el nou aparador de la moda a Barcelona que substitueix l’antic Gaudí, aposta per acostar la moda al ciutadà a través d’exposicions, conferències, botiga i desfilades, aquest cop en el barri del Raval. Una carpa al Macba informarà d’un circuit –Crossing– amb les diferents mostres fotogràfiques que es poden trobar al barri i fins i tot facilitarà entrades per a les diferents desfilades que tindran lloc del 9 a l’11 de juliol.

Les firmes que mostraran la seva producció seran Teresa Helbig, que obre amb una col·lecció “amb teixits molt sofisticats”, Josep Abril, Txell Miras, Boris Bidjan, Juan Pedro López, Miriam Ponsa, Roberto Piqueras i José Castro. Alguns d’aquests noms provenen de l’antic Gaudí, però han estat triats especialment pels seus valors creatius, experimentals i les possibilitats de créixer a l’exterior.

De fet, s’espera la presència de 30 periodistes estrangers convocats per una agència de comunicació francesa especialitzada. Per això sorprèn veure el nom d’un veterà com Toni Miró a la llista. “Hi és perquè és el pare de la moda independent catalana”, assegurava ahir el secretari de Comerç, Emili Valdero, que en relació amb els últims noms de consagrats que s’han apuntat a les files de Cibeles afirmava que es té la voluntat clara d’acceptar al 080 tothom que s’hi presenti “i passi els criteris de selecció del jurat”.

Miró desfilarà en una mena de secció off, i es pagarà les seves despeses. El dissenyador emmarcarà els seus vestits a l’Hospital de Sant Pau, però no espereu veure infermeres ni malalts sobre la passarel·la. Aquest cop fugirà de la polèmica de les pasteres i les presons; diu que busca només l’entorn magnífic de Domènech i Montaner i, això sí, convidarà uns quants nens ingressats a gaudir de l’espectacle. També hi haurà una desfilada de Yiorgos Elefheriades però la retrospectiva de Thierry Mugler és la més esperada, ja que diferents ciutats europees hi optaven i finalment es farà a les piscines de Montjuïc, amb un aforament de 3.500 persones. El creador va fer escola als 80 en ser el primer a fer passarel·les com a espectacle, i cobrar per entrar-hi. Aquí la cosa serà de franc i fins i tot s’hi ha interessat l’estilista de Madonna i Nicole Kidman, Arianne Phillips. La resta de desfilades es faran al Museu Marítim amb escenografia creada per Yoshio Wakatsuji i hi haurà showroom i botiga a l’Hotel Espanya del Raval.
El pressupost d’aquesta edició pilot és de 2 milions d’euros, dels quals un 2% correspon al patrocini privat i la resta al govern. “Esperem arribar aviat al 50-50”, deia ahir Valdero.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.