Cultura

Catalunya i Andorra formalitzen la seva petició per assistir a la Biennal de Venècia

Cultura

Catalunya i Andorra ja han formalitzat les peticions per tenir un pavelló cadascuna a la pròxima Biennal de Venècia i, de fet, els espais per ubicar-los ja estan "buscats i concertats", però fins al "novembre o desembre" no se sabrà si l'organització elegeix aquests projectes, segons ha explicat el director de l'Institut Ramon Llull (IRL), Josep Bargalló.

"S'estan fent les gestions perquè pugui haver-hi dos pavellons. Com són dos pavellons de dos llocs geogràfics nous a (la Biennal de) Venècia, fins a finals d'aquest any no hi haurà la confirmació definitiva perquè és el procediment habitual", ha aclarit Bargalló.

La 53a Biennal se celebrarà entre el juny i el novembre del 2009 i tant Andorra com Catalunya aspiren a tenir-hi representació, tot i que el director de l'IRL ha reconegut que el procediment per sol·licitar la gestió d'un pavelló "és llarg, molt italià, amb molts organismes diferents, (cal) parlar amb molta gent", i ha reblat: "Vas avançant, tot el món diu que sí però ningú no firma cap paper".

El pavelló d'Andorra estaria gestionat per l'IRL i els continguts anirien a càrrec del govern andorrà, mentre que el de Catalunya seria íntegrament responsabilitat de l'IRL.
"Les autoritats venecianes ho veuen amb bons ulls, els projectes que farem són molt bons", ha indicat Bargalló, que el 16 d'octubre de l'any passat va posar el seu càrrec a disposició, però el Govern el va desestimar, per haver anunciat la participació de Catalunya amb pavelló propi a Venècia.

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, va anunciar el 14 d'octubre a Frankfurt, acompanyat del director de l'IRL i del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, la invitació a Catalunya per participar a la Biennal de Venècia amb pavelló propi a l'edició de 2009 i la possibilitat de mantenir-lo a partir d'aquest any.

Bargalló va explicar llavors que havia enviat una carta a l'alcalde de Venècia, Massimo Cacciari, en què sol·licitava ser convidada i tenir pavelló, petició a què el batlle va accedir.

Tot i això, la Biennal de Venècia va assegurar que "en el temps i forma oportuns" i quan "arribi la proposta formal" de la Generalitat, estudiaria la possibilitat que Catalunya participés en aquesta cita de l'art contemporani.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.