Cultura

Una opositora al règim i una doctora de Birmània obtenen el Premi Internacional Catalunya

L'opositora al règim de Birmània Daw Aung San Suu Kyi, guardonada amb el premi Nobel de la Pau el 1991, i la doctora birmana Cynthia Maung han obtingut ex aequo el Premi Internacional Catalunya, que reconeix la feina en favor del desenvolupament de valors humans, científics i culturals.

El president delegat del jurat, Xavier Rubert de Ventós, ha anunciat a Barcelona la concessió del premi a aquestes dues destacades lluitadores per la democràcia i la sanitat al seu país, un reconeixement que no està relacionat amb la recent catàstrofe humanitària a Birmània a causa del cicló Nargis, ja que la votació es va produir amb anterioritat.

Daw Aung San Suu Kyi porta anys sota arrest domiciliari imposat pel règim militar birmà, perquè va renunciar a ser alliberada a canvi d'abandonar el país per continuar lluitant per les llibertats democràtiques.

Per la seva banda, la doctora Cynthia Maung va crear una xarxa assistencial per atendre la població birmana més desafavorida, entre els quals refugiats, emigrants i orfes, especialment a l'interior del país, i actualment s'ocupa d'unes 150.000 persones. Per aquesta feina humanitària també ha rebut nombrosos premis internacionals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.