Cultura

El MNAC reuneix per primer cop un centenar d'obres mestres del romànic més esplendorós

CATALUNYA

El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) dedica una exposició de grans dimensions a l'art que es feia a l'occident mediterrani del segle XII, l'època més brillant del romànic.

Sota el títol Catalunya i la Mediterrània en la plenitud del romànic (1120-1180). Barcelona-Toulouse-Pisa, aplega un centenar d'obres cabdals d'aquest període procedents de museus de França, Itàlia, Anglaterra i els Estats Units, i amb una destacada presència d'algunes de les peces més importants del romànic català, com són les escultures de la portada de Sant Pere de Rodes, obra del Mestre de Cabestany, el famós escultor que hi està especialment representat, donat que compta amb relleus i peces que fins ara no s'havien mostrat mai en el seu conjunt.

La recreació en 3D de la portalada de Ripoll complementa la mostra, la més important que el MNAC ha dedicat mai a aquest art des de la seva creació l'any 2004.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.