Cultura

'Plataforma', dirigida per Calixto Bieito, parteix com a gran favorita dels Premis Max

Mario Gas, amb 'Ascenso y caída de la ciudad de Mahagonny', opta a dos guardons

La Societat General d'Autors i Editors (SGAE) entregarà avui al teatre Lope de Vega de Sevilla els Premis Max de les Arts Escèniques. La producció catalana La Plataforma, dirigida per Calixto Bieito, parteix com una de les favorites (amb un total d'11 nominacions), juntament amb Marad Sade, dirigida per Andrés Lima, que aspira a 6 guardons. Un enemigo del pueblo i Pequeños paraísos, amb 4 respectivament, així com Santo y seña d'Eva Yerbabuena, amb un total de tres nominacions, acaparen les nominacions a la XI edició d'aquest premis.

Plataforma, es basa en la novel·la homònima de Michel Houllebecq, portada a escena pel Teatre Romea i dirigida per Calixto Bieito, aspira als premis com a millor espectacle, millor director, millor adaptació, millor composició musical, millor escenografia, millor disseny d'il·luminació, millor actor protagonista, millor actriu (a què aspira la tortosina Belén Fabra) i millor actor de repartiment (a què també aspiren els tres catalans Boris Ruiz, Carles Canut i Lluís Villanueva).

El guardó per la millor mirecció, té també un marcat accent català. La terna estarà entre Calixto Bieito, Andres Lima (Marat-Sade) i Àlex Rigola (European House). En les categories de millor actor protagonista i millor actriu protagonista, Francesc Orella (Un Enemigo del Pueblo) i Vicky Peña (Homebody/Kabul) es disputaran el guardó amb Blanca Portillo i Belén Rueda, per una banda, i Alberto San Juan i Juan Echanove, per l'altra.

Mario Gas, amb Ascenso y caída de la ciudad de Mahagonny, opta als premis de millor director musical i a de millor espectacle de teatre musical.

La SGAE distingeix català i valencià
La SGAE reparteix un premi al Mejor Autor Teatral en Catalán o Valenciano , com ells mateixos anomenen, al qual aspiren tres directors catalans Jordi Casanovas (Tetris), Jordi Galceran (Carnaval) i Toni Martín i Carme Portaceli (Fairy). També repartirà un premi al millor autor teatral en gallec i en eskera, respectivament.

La gala les Premis Max serà retransmesa per La 2 DE TVE i estarà conduïda pels actors María Galiana y Carlos Álvarez-Nóvoa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CULTURA

Pineda i Santa Susanna busquen “in extremis” nova ubicació pel Mar d’Estiu

PINEDA / SANTA SUSANNA
CRÒNICA

Bon jazz reivindicatiu a la vora del mar

Cultura

Ha mort l’activista cultural menorquí Gonçal Pons i Moll

cinema

‘Casa en flames’ supera els 150.000 espectadors a tot l’Estat

Barcelona
música

El festival Les Nits de Barcelona reuneix més de 44.000 espectadors

barcelona
música

Lluc estrena ‘2002’ un tema que ‘sampleja’ la cançó ‘Per cada u’ de Mar Pujol

BARCELONA
Julieta Venegas
Cantant i compositora mexicana

“No em sento molt establerta enlloc”

Sant Feliu de Guíxols
estrenes de cinema

Guédiguian, sempre fidel als seus actors, temes i ideals

Barcelona
Guaita què fan ara
Sèries

‘Eric’ no és la millor sèrie de l’any, però sí una de les més originals