Cultura

Antoni Vidal, Jordi Llavina i Eudald Carbonell, guanyadors dels Premis Crítica Serra d'Or

Els escriptors Antoni Vidal i Jordi Llavina i el paleontòleg Eudald Carbonell figuren entre els catorze guanyadors dels Premis Crítica Serra d'Or 2008, que aquest dijous ha donat a conèixer el jurat i que cada any organitzen la revista Serra d'Or i l'Abadia de Montserrat.

A l'apartat de Literatura i Assaig, els guardonats han estat Antoni Vidal Ferrando per L'illa dels dòlmens (novel·la); Jordi Llavina per Diari d'un setembrista (poesia) i Pere Ballart per El riure de la màscara (assaig).

També han estat guardonats en el mateix apartat Margalida Pons per Textualisme i subverció: formes i condicions de la narrativa experimental catalana (1970-1985) (estudis literaris) i Pau Joan Hernández per Les benignes de Jonathan Littell (traducció).
En l'apartat de Recerca, els premis han estat per a Isabel Graña i Zapata per Els poetes de l'Escola Mallorquina i l'Associació per la Cultura de Mallorca (humanitats), Eudald Carbonell per El naixement d'una nova consciència (altres ciències), i Stefano Maria Cingolani per La memòria dels reis. Les quatre grans cròniques (catalanística).

Els Premis Crítica Serra d'Or 2008 de Teatre han estat per a Gemma Rodríguez per L'ham (text de teatre en català), Pep Pla per Leonci i Lena de Georg Büchner (espectacle teatral) i Quimet Pla per la seva trajectòria professional.

Finalment, els premiats en l'apartat de Literatura Infantil i Juvenil han estat per a Pep Molist (text) i Emilio Urberuaga (il·lustració) per Dos fils (infantil), Josep Vallverdú per El testament de John Silver (juvenil creació) i Marta Luna per La meva primera història de Catalunya (juvenil coneixements).

El jurat estava format per Sebastià Alzamora, Àlex Broch, Lluïsa Julià, Vicenç Llorca i Marta Nadal (Literatura i Assaig), i Jaume Aulet, Manuel Castellet, Joan B. Culla, Manuel Jorba i Santiago Riera i Tuèbols (Recerca).

També hi han participat Joan-Anton Benach, Àlex Broch, Joan Casas, Francesc Massip i Gonçal Pérez de Olaguer (Teatre), i Mònica Baró, Montse Ginesta, Teresa Mañà, Joan Portell i Núria Ventura (Literatura Infantil i Juvenil).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Art de fa 12.000 anys al jaciment de Simanya Gran, a Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Matadepera
Música

Marco Mezquida inaugura l’Istiu de Castelló d’Empúries

Castelló d’Empúries
guardó

‘Maria CHOIR’, menció honorífica als premis S+T+ARTS

Barcelona
televisió

La majoria de pèrits conclouen que hi ha “diferències essencials” entre ‘OT’ i ’Eufòria’

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

Una vintena de companyies passaran pel FITAG

GIRONA

La novel·la ‘Aterratge’ d’Eva Piquer guanya el Premi Literari ‘El Setè Cel’

salt
MÚSICA

Record d’ocupació en la vintena edició de l’(a)phònica

BANYOLES
món editorial

Joan Abellà deixarà Enciclopèdia Catalana al desembre

Barcelona
cultura

Mucha Muchacha i Los Voluble obren la 27a Fira Mediterrània, i posa el focus en la dissidència

Manresa