Cultura

El Parlament examinarà aquest dilluns els candidats a formar part del consell de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

Els dotze aspirants a formar part del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) hauran de passar aquest dilluns el corresponent examen parlamentari o hearing abans de ser elegits pel ple del parlament català del 23 de gener.

Tots ells hauran de comparèixer a les quatre de la tarda davant la Comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament per sotmetre's a un examen públic per part dels diputats de l'esmentada comissió. Durant aquesta compareixença, els diputats poden demanar els aclariments i explicacions pertinents sobre qualsevol aspecte relacionat amb la seva formació acadèmica, la seva trajectòria professional o els mèrits al·legats.

Si la comissió no posa cap objecció a cap candidat, tal com està previst, dimecres el Parlament els designarà tots membres del consell de govern de la Corporació i el periodista Albert Sáez com a nou president de la Corporació.
L'elecció del consell de govern necessitarà una majoria de dos terços, fet que suposa un mínim de 90 dels 135 diputats del Parlament.

El 16 de gener el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) va aprovar la llista de candidats a formar part del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), encara que va criticar que la proposta inicial no respectés l'esperit de la llei en basar-se en quotes de partit.

Malgrat el pronunciament del CAC i llevat de sorpreses d'última hora, el Parlament designarà dimecres els dotze membres del consell de govern de la Corporació.

Al marge de l'elecció d'Albert Sáez, elegit per ERC, com a president del consell govern, el Parlament designarà com a membres l'exdiputada Anna Balletbó, l'exconseller Joan Manuel del Pozo (PSC) i la periodista Àngela Vinent, tots ells a proposta del PSC.

El publicista Marc Puig, el jurista Roger Loppacher, l'educador Brauli Duart i el periodista Eduard Berraondo ho seran a proposta de CiU.

L'exdiputat Xavier Guitart, membre pactat entre ERC i PSC, i l'integrant del CAC Núria Llorach, a proposta de CiU i ERC i que haurà de deixar el seu càrrec en aquest organisme, també entraran en el consell de la Corporació, com també faran el periodista Josep Vinyeta, a proposta d'ICV-EUiA, i l'exdiputat Armand Querol, elegit pel PPC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.