Cultura

El Sónar 2008 congrega en tres dies més de 500 artistes

Cultura

Més de 500 artistes passaran pels escenaris i àrees expositives del Sónar 2008 entre el 19 i el 21 de juny, convertint Barcelona en la capital europea de la música avançada i l'art multimèdia. Els preparatius ja estan en marxa als habituals escenaris del centre de la ciutat, com el Macba, el CCCB i el Centre d'Art Santa Mònica, que acolliran totes les activitats diürnes del festival, i l'Auditori i el Palau de la Música, on s'hi faran dos concerts de Basquiat Strings i Camille. Com sempre, el recinte de Fira Gran Via serà el marc de la festa nocturna, per on passaran discjòqueis i músics com Madness, Jeff Mills, Jamie Cullum, Justice, Goldfrapp, Miss Kittin, Mary Ann Hobbs o Kawazaki.

La quinzena edició del Sónar arriba marcada per l'avantguarda, una distinció de la casa, i la multiculturalitat, amb la presència d'artistes de quaranta països diferents, entre els quals hi ha per primera vegada tres convidats africans. Però un dels reclams d'aquest any és el factor femení, amb dives dels temps moderns com Camille, Róisín Murphy, Kid sister o Leila i Goldfrapp, aquestes dues reclams de la nit inaugural juntament amb el discjòquei Ben Watt, meitat creativa de Everything but the girl.
Les xifres del Sónar cada vegada són més grans, amb un total de 335 músics i discjòqueis que oferiran 174 concerts, i 170 artistes que ompliran de peces i instal·lacions les àrees expositives dels tres museus col·laboradors, on es podran veure fins a 245 obres, totes elles relacionades amb la llum i el so. També hi ha programades unes 400 activitats, una seixantena de pel·lícules al SonarCinema i dotze conferències i debats.

Amb un marcat caràcter urbà i dirigit a tots els públics, tot i l'especialització del cartell, el Sónar començarà dijous al migdia amb l'obertura dels recintes diürns, on s'hi trobaran els espais de noves tendències musicals SonarHall, SonarVillage i SonarDôme, l'àrea de multimèdia SonarMàtica o Sónar a la Carta, tots ells al CCCB.

La proposta Sonarama, al Centre d'Art Santa Mònica, és una mostra de projectes entorn de la llum i el so, elements que lliguen tots els espais d'exposició d'aquesta edició, i l'escenari SonarComplex, al Macba, oferirà una selecta mostra del panorama local, amb formacions com Arbol, Internet 2, Nisei vs. ZA o Aixònoéspànic.

La festa nocturna ocuparà les tres nits al recinte de Gran Via, enllaçat a la ciutat durant tota la nit per busos des de la plaça de les Drassanes, amb quatre escenaris. Amb un cartell molt entroncat amb el bastardisme musical, aquell impossible de classificar, entre els artistes de divendres sobresurten els històrics Madness, Justice, Erol Alkan, Richie Hawtin i Jamie Cullum, que actuarà amb el seu germà Ben Cullum i el fundador d'Underworld, Darren Emerson.

La última nit de Sónar celebrarà la tornada als escenaris de Yazoo, vint-i-cinc anys després d'erigir-se com a influents herois del pop sintètic dels vuitanta, també comptarà amb noms com Ángel Molina, Ricardo Villalobos, Oscar Mulero, Miss Kittin, Neon Neon o Dj Yoda's Magic, a més del discjòquei ja resident del festival Jeff Mills, que juntament amb Mike Banks, oferiran el projecte 'X-102 Discovers the rings of Saturn'.

Les entrades pel Sónar ja fa dies que estan a la venda, a un preu de 170 euros l'abonament especial, 140 euros l'abonament general i entre 30 i 48 euros les entrades d'un dia per a les sessions diürnes o nocturnes. Les entrades al Palau de la Música i L'Auditori van a part i per veure l'actuació de Camille estan pràcticament esgotades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.