Cultura

Tresserras afirma que el traspàs del Museu Arqueològic de Tarragona a la Generalitat va "malament"

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha afirmat que el traspàs del Museu Arqueològic de Tarragona a la Generalitat va "malament" perquè han trobat "una resistència que no ens esperaven" per part del govern de l'Estat.

Després de presentar el nou Pla de Museus de Catalunya, Tresserras, a preguntes dels periodistes, ha assenyalat que fa uns dos mesos va rebre una notificació del Ministeri de Cultura en la qual s'indicava que el museu de Tarragona "saltava" del llistat dels serveis a transferir a la Generalitat en els pròxims mesos.

El conseller, que havia mantingut negociacions amb l'exministra Carmen Calvo, ha dit que en una trobada amb el ministre César Antonio Molina ja li va mostrar la seva "decepció per aquest tema, pendent de transferència".

Tresserras creu que encara que l'Estat tingui la intenció de crear una xarxa de museus arqueològics, amb aquesta institució inclosa, "no hi hauria d'haver cap problema perquè sigui transferit".

Fundat durant la primera meitat del segle XIX, el Museu Arqueològic de Tarragona és el més antic de Catalunya en la seva especialitat. L'any 1960 es va traslladar a l'edifici que ocupa actualment, sobre un fragment de la muralla romana de Tarragona i, en l'actualitat, davant el deteriorament que han patit algunes de les seves estades, caldria remodelar, una responsabilitat, segons ha recordat avui el conseller, que recau al ministeri de Cultura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.