Cultura

El TNC obre les portes a totes les arts escèniques en la segona edició del Come&See

Teatre

La segona edició de la trobada teatral Come & See s'obre aquest any a totes les arts escèniques i s'amplia un dia per donar cabuda a més espectacles. Des d'avui fins al 4 de juliol, les tres sales –inclosa per primera vegada la Sala Gran– del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i els seus voltants seran aparador del més innovador de producció catalana i susceptible d'internacionalitzar-se.

Gairebé la meitat dels més de 100 programadors estrangers que assistiran a aquest Come & See ja hi van ser en l'anterior. Per la presidenta de Ciatre –associació de companyies de teatre professional de Catalunya que promou la trobada–, Anna Rosa Cisquella, significa que els va agradar el que van veure.

"Aquest projecte no té retorn immediat, s'ha de tenir paciència per veure resultats", va ressaltar Cisquella, per a qui el mercat espanyol "cada vegada està més dur" perquè en moltes comunitats autònomes s'està prenent una "via proteccionista".

En aquest sentit, el delegat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, va assegurar que les "estratègies intel·ligents" de promoció cultural són una "pluja fina".

Més de la meitat dels 200.000 euros de pressupost d'aquesta edició estan subvencionats per l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), el director del qual, Antoni Lladó, va assegurar que té un "malestar, per dir-ho suaument" amb la política cultural de les administracions centrals per asseveracions com, per exemple, la que va fer l'INAEM a la comissió de valoració del ministeri de Cultura, on va qualificara el Come & See "d'acte local", va dir Lladó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.