Cultura

Els 'papers de Salamanca' no arribaran a Catalunya abans de l'estiu

El procés de retorn dels 'papers de Salamanca' que encara són a l'Arxiu de la Guerra Civil ha entrat en la "fase final", però els documents no tornaran "abans de l'estiu perquè encara s'ha de fer una còpia digitalitzada".

Amb tot, el retorn de les set caixes que resten del primer viatge es produirà de manera "immediata".

El conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, i el ministre César Antonio Molina, han aconseguit fer un "salt qualitatiu" en el procés aquest dimarts en una reunió a Madrid en què el ministre s'ha compromès a convocar entre finals de juny i principis de juliol la Comissió Mixta que ha d'avalar el retorn.

Salamanca
L'Ajuntament de Salamanca considera "una presa de pèl" que es planifiqui la segona sortida de documents de l'Arxiu de la Guerra Civil sense que s'hagi "complert la llei" respecte a la creació i posada en funcionament del Centre Documental de la Memòria Històrica.

El portaveu ha recordat que "han passat més de dos anys i mig des de l'entrada en vigor de la llei i més d'any i mig des que finalitzés el termini que l'esmentada llei marcava per a la creació i posada en marxa del Centre Documental de la Memòria Històrica".

Rodríguez ha assegurat que "la més mínima regla de prudència" portaria a que qualsevol nova sortida de documents de l'Arxiu esperés a que el Tribunal Constitucional dictés sentència sobre el recurs d'inconstitucionalitat que va interposar la Junta de Castella i Lleó contra la llei que autoritza la sortida de lligalls.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.