Cultura

L'Alguer tindrà una televisió en català

La setmana que ve començaran les emissions experimentals d'un nou canal televisiu alguerès mitjançant la TDT. El canal emetrà la programació de TVC internacional que s'intercalarà amb producció pròpia més lligada al territori, com ara informatius.

Carles Sechi, director de l'Obra Cultural de l'Alguer, entitat que ha promogut aquest nou canal, assegura que "ja tenen totes les antenes instal·lades per enviar el senyal i que la setmana que ve començaran les emissions experimentals", tot i que encara no pot concretar el dia.

Sechi explica que el procés per aconseguir aquest canal ha estat molt llarg, "Itàlia té una norma molt restrictiva, però el Ministeri de Comunicació ens ha concedit el permís amb la condició que fos una televisió per l'Alguer i que havia de retransmetre en català".
Sechi espera que la televisió, a més d'un mitjà de comunicació que fa molta falta a l'Alguer, serveixi d'eina vehicular per difondre "el sentiment d'identitat alguerès i la llengua catalana".

La iniciativa es durà a terme gràcies l'Obra Cultural de l'Alguer, la ràdio algueresa Onda Stereo i el diari Alguer.it.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.