Cultura

Els organitzadors del Premi Ramon Llull seleccionen set obres finalistes

Llibres

Els organitzadors del Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull, que es concedirà el 31 de gener a Andorra la Vella, han seleccionat set obres finalistes del total de 63 que s'han rebut.

Els títols són: Lligams d'un temps de guerra d'Arcadi (pseudònim), 1936-39. Pretèrit plusquamperfet de Roser Tomàs, El Rei d'Uruk de Truback (pseudònim), L'últim patriarca de Mimouna Bouziane (pseudònim), Plomes...! de Rafel Crespí i Ramis, Joc paral·lel de Joan Manuel Ribas, i BCN 1919 d'Alexandre Rius (pseudònim).

El Premi Ramon Llull, concedit per segon any consecutiu a Andorra, està organitzat pel govern d'Andorra i Editorial Planeta, i hi concorren tant obres de ficció, com de no-ficció, sempre que siguin originals i inèdites. La divuitena edició del Premi Ramon Llull, que té una dotació econòmica de 90.000 euros, es lliurarà el pròxim 31 de gener a l'Andorra Park Hotel d'Andorra la Vella, en un sopar.
La novetat d'enguany és la presència al jurat d'un representant de l'editorial que tradueix l'obra guanyadora al francès, Mathias Enard. La resta del jurat el componen Dúnia Ambatlle, Isabel Escudé, Pere Gimferrer, Gemma Lienas, Baltasar Porcel i Carles Pujol.

L'obra guanyadora serà editada en català per Planeta, traduïda al castellà també per Planeta, i al francès per l'editorial Actes-Sud. Amb seu a Arles, Actes-Sud, fundada el 1978, té en el seu catàleg, entre molts altres autors francesos, Laurent Gaudé (Premi Goncourt 2004). També són els editors en francès de Baltasar Porcel, Albert Sánchez Piñol, Espido Freire, Javier Cercas i Antonio Muñoz Molina.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.