Cultura

Loquillo i Johnny Hallyday cantaran junts en els seus nous discos

El rocker barceloní José María Sanz, Loquillo, i el francès Johnny Hallyday cantaran junts en castellà en els seus respectius nous discos, que es publicaran a l'Estat espanyol al mes d'abril vinent, ha informat l'artista del barri del Clot.

Loquillo, fervent seguidor de Hallyday, es va desplaçar fins i tot a París per veure el seu recital al Parc dels Prínceps del 2003, celebra el 2008 el trentè aniversari de la seva primera actuació en directe, perquè va debutar l'agost de 1978 a la sala Taboo de Barcelona.

La seva discogràfica, Warner, li ha volgut "regalar" aquesta col·laboració de luxe per celebrar aquesta efemèride, de la qual el cantant barceloní es va assabentar divendres passat per la premsa francesa.
Hallyday editarà a l'abril a l'Estat espanyol, després de molts anys de no publicar al nostre país, el seu recent nou disc, Le coeur d'un homme, per a la qual cosa inclourà dues cançons cantades en castellà, el senzill Always i Sarmacade, una versió de l'original de Francis Cabrel que interpretarà a duo amb Loquillo.

En reciprocitat, Loquillo invitarà Hallyday a compartir amb ell Cruzando el paraíso, tema de l'aragonès Gabriel Sopeña inclòs a Balmoral, el disc que el rocker del Clot publicarà el pròxim 1 d'abril.

Els dos artistes es trobaran del 17 al 19 de febrer a Ginebra (Suïssa), on es durà a terme la gravació conjunta de les dues cançons en espanyol.

Segons Loquillo, Balmoral, el seu primer disc després de dissoldre el seu grup de sempre, Los Trogloditas, després d'exercir de teloner de The Who i The Rolling Stones, "uneix per primera vegada els meus dos personatges, el rocker i el que canta poesia i jazz".

Per a això compta amb tretze peces, 16 en l'edició de luxe, compostes per Igor Paskual, Sabino Méndez, Jaime Stinus, Carlos Segarra, Gabriel Sopeña i Jaime Urrutia.

Produït per Jaime Stinus, gravat a Andoain, Barcelona, la Toscana i Praga, resumirà tres anys de treball de Loquillo, que ha comptat en la gravació amb els seus actuals músics de directe: Jaime Stinus i Igor Paskual, guitarres; Laurent Castagnet, bateria; i Laura Gómez, baix, a més de les col·laboracions de Jorge Rebenaque, teclats; Dani Nel·lo, saxos; i Javier Vericard, piano.

Loquillo presentarà el disc en directe a partir d'abril a l'Estat espanyol, en una gira que, després d'actuar el 2007 a l'Argentina i Uruguai, passarà per Perú.

Aquest any també està prevista l'estrena de Loquillo, leyenda urbana, un documental de Carles Prats, responsable fa 25 anys del primer vídeoclip de Loquillo y Trogloditas, Barcelona ciutat. El documental, que es roda des de fa ja uns mesos, pretén ser una aproximació a un personatge que en les seves successives reinvencions supera de llarg la seva faceta més popular d'estrella del rock'n'roll.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.